Je to taká letná klasika, tento recept na kuracie šalát Caesar. Podávajte ho v horúcich letných dňoch a vychutnajte si ho s domácou limonádou. Ako na nej nájdete v TIPU pod receptom.
Čo budeme potrebovať
- 1 stredná ciabatta (alebo 4 hrubé plátky chrumkavého bieleho chleba)
- 3 lyžice olivového oleja
- 2 kuracie prsia bez kože
- 1 veľký rímsky šalát (natrhaný)
Na dresing
- 1 strúčik cesnaku
- 2 ančovičky z plechovky
- Parmezán alebo syr Grano Padano (na strúhanie)
- 5 lyžíc majonézy
- 1 lyžica bieleho vínneho octu
Postup
- Rúru zohrejte na 200 °C.
- Nakrájajte 1 strednú ciabattu na veľké krutóny. Rozložte ich na veľký plech alebo plech a potrite 2 lyžicami olivového oleja a podľa chuti dochutíme trochou soli.
- Pečte 8–10 minút, krutóny počas pečenia niekoľkokrát otočte, aby sa rovnomerne opekli.
- Kuracie prsia potrieme 1 lyžicou olivového oleja, okoreníme.
- Položte kura na rozohriatu panvicu a nechajte 4 minúty opekať z každej strany.
- Plochým nožom rozdrvte 1 strúčik cesnaku a olúpte šupku. Rozdrvte lisom na cesnak.
- Ančovičky roztlačte vidličkou o stenu malej misky.
- Nastrúhajte hrsť parmezánu a zmiešajte s cesnakom, ančovičkami, 5 lyžicami majonézy a 1 lyžicou bieleho vínneho octu. Podľa chuti okoreníme.
- Dresing by mal mať konzistenciu jogurtu. Pokiaľ je váš hustejší, vmiešajte pár lyžíc vody, aby sa zriedil.
- Syr nastrúhajte škrabkou.
- Rímsky šalát natrhajte na veľké kúsky a dajte do veľkej misy.
- Kurča nakrájajte a polovicu premiešajte so šalátom a spolu s polovicou krutónov.
- Pridajte väčšinu dresingu a premiešajte.
- Posypte zvyšok kurčaťa a krutóny, potom pokvapkajte zvyšným dresingom.
- Nakoniec posypte parmezánom a ihneď podávajte.
Ako sme sľubovali v úvode, k tomuto receptu na Caesar šalát sa perfektne hodí domáca limonáda bez zbytočných kalórií navyše. Skúste naše recepty a pripravte si osviežujúcu nekalorickú levanduľovú limonádu .