Obvykle si čaj matcha vychutnávam bez sladidla, ale značky tohto čaju sa líšia v horkosti. Pokiaľ s prípravou ešte len začínate, alebo ak váš čaj chutí horko, pridajte pár kvapiek javorového sirupu alebo medu, aby ste si ho osladili podľa svojej chuti.
Čo budeme potrebovať
- ¼ lyžičky matcha
- 60 ml horúcej vody
- 180 ml navyše horúcej vody alebo napareného mlieka podľa výberu, mandľové mlieko, ovsené mlieko, kokosové mlieko, mliečne mlieko atď.
- javorový sirup, med alebo iné sladidlo
Postup
- Preosejte matchu do hrnčeka alebo misky, aby ste sa zbavili prípadných hrudiek.
- Nalejte 60 ml horúcej vody.
- Matchu metličkou alebo vidličkou svižne šľaháme zo strany na stranu, kým sa matcha úplne nerozpustí a navrchu nezostane napenená vrstva.
- Pridajte zvyšných 180 ml horúcej vody alebo duseného mlieka a znova šľahajte do peny.
- Podľa chuti doslaďte.