Pochutnajte si na výbornom nápoji, ktorého príprava je jednoduchá, rýchla a využijete pri nej celú rastlinu.
Ingrediencie
- 4,5 čajovej lyžičky sušených púpavových koreňov
- 2 šálky vody
- 1–2 čajové lyžičky masla alebo smotany (voliteľné)
- škorica, zázvor, vanilkový extrakt (na dochutenie)
Postup
- Umiestnite hrniec na platňu a na dno nasypte korene púpavy.
- Restujte, kým sa púpava nerozvonia a nezhnedne.
- Následne vlejte do hrnca vodu a dochucovadlá a priveďte do varu. Dochucovadlá môžete použiť len niektoré, podľa vlastnej voľby, alebo všetky naraz.
- Akonáhle sa začne voda variť, znížte teplo a varte 30–45 minút.
- Hotový púpavový čaj dochuťte maslom alebo javorovým sirupom.
Máte radi čerstvé pečivo? Vyskúšajte naše recepty z domácej pekárne .