Čakanková polievka

Čakanková polievka

Táto polievka s chrumkavou čakankou a petržlenovým olejom je výdatná, plná a extra lahodná. Rozhodne stojí za vyskúšanie!

Ingrediencie

  • 3 čakanky
  • 1/2 póru (najlepšie iba biele časti)
  • 3 stredne veľké múčné zemiaky
  • 1 strúčik cesnaku
  • olivový olej
  • 1 liter zeleninového alebo kuracieho vývaru
  • korenie a soľ podľa chuti
  • voliteľne: trocha smotany
  • voliteľne: petržlen zmiešaný s olivovým olejom, korením a soľou, na ozdobu

Postup

  1. Opláchnite pór, odstráňte vonkajšie listy a nakrájajte na kúsky.
  2. Nasekajte strúčik cesnaku.
  3. Odstráňte tvrdé časti a vonkajšie listy čakanky a nahrubo ju nasekajte.
  4. Pokiaľ chcete, môžete si trochu čakanky nechať bokom a na ozdobu ju jemne nasekať.
  5. Vďaka chrumkavým kúskom bude táto polievka ešte chutnejšia.
  6. Olúpte zemiaky a nakrájajte ich na malé kúsky.
  7. Zahrejte olivový olej na stredne veľkej panvici a restujte cesnak asi minútu.
  8. Pridajte pór a zemiaky a varte ich ešte niekoľko minút.
  9. Potom pridajte čakanku a varte.
  10. Prilejte vývar a priveďte do varu.
  11. Znížte teplotu a nechajte na miernom ohni variť asi 10 minút, v závislosti od veľkosti zemiakov.
  12. Keď sú zemiaky hotové, rozmixujte všetko na hladkú zmes.
  13. Dochuťte čiernym korením a soľou a podávajte s trochou smotany, nadrobno nasekanou čakankou a petržlenovým olejom.
  14. Dobrú chuť!
Zeleninová polievka so smotanou v miske s lyžicou.
www.ohmydish.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.