Táto polievka s chrumkavou čakankou a petržlenovým olejom je výdatná, plná a extra lahodná. Rozhodne stojí za vyskúšanie!
Ingrediencie
- 3 čakanky
- 1/2 póru (najlepšie iba biele časti)
- 3 stredne veľké múčné zemiaky
- 1 strúčik cesnaku
- olivový olej
- 1 liter zeleninového alebo kuracieho vývaru
- korenie a soľ podľa chuti
- voliteľne: trocha smotany
- voliteľne: petržlen zmiešaný s olivovým olejom, korením a soľou, na ozdobu
Postup
- Opláchnite pór, odstráňte vonkajšie listy a nakrájajte na kúsky.
- Nasekajte strúčik cesnaku.
- Odstráňte tvrdé časti a vonkajšie listy čakanky a nahrubo ju nasekajte.
- Pokiaľ chcete, môžete si trochu čakanky nechať bokom a na ozdobu ju jemne nasekať.
- Vďaka chrumkavým kúskom bude táto polievka ešte chutnejšia.
- Olúpte zemiaky a nakrájajte ich na malé kúsky.
- Zahrejte olivový olej na stredne veľkej panvici a restujte cesnak asi minútu.
- Pridajte pór a zemiaky a varte ich ešte niekoľko minút.
- Potom pridajte čakanku a varte.
- Prilejte vývar a priveďte do varu.
- Znížte teplotu a nechajte na miernom ohni variť asi 10 minút, v závislosti od veľkosti zemiakov.
- Keď sú zemiaky hotové, rozmixujte všetko na hladkú zmes.
- Dochuťte čiernym korením a soľou a podávajte s trochou smotany, nadrobno nasekanou čakankou a petržlenovým olejom.
- Dobrú chuť!