Čakankové rizoto s orieškami

Čakankové rizoto s orieškami

Medzi kľúčové ingrediencie tohto receptu patria okrem čakanky, syr gorgonzola, vlašské orechy a karamelizovaná červená cibuľa.

Ingrediencie

  • 300 g ryže
  • 200 g červenej čakanky
  • 120 g gorgonzoly
  • 100 g červenej cibule
  • 50 g vlašských orechov
  • 50 ml vody
  • 20 g hnedého cukru
  • 15 g olivového oleja
  • 1000 ml zeleninového vývaru
  • soľ, korenie  

Postup

  • Ošúpte cibuľu a nakrájajte ju na plátky.
  • Do panvice nalejte olivový olej, pridajte cibuľu, vodu a hnedý cukor.
  • Nechajte ich variť asi desať minút, kým cibuľa neskaramelizuje.
  • Následne v rovnakej panvici zľahka orestujte ryžu.
  • Potom postupne prilievajte vývar a nechajte ryžu variť.
  • Medzitým si umyte čakanku a nakrájajte ju na prúžky.
  • Keď je ryža z polovice uvarená, pridajte čakanku a premiešajte.
  • Pokračujte vo varení a podľa potreby prilievajte vývar.
  • Akonáhle je ryža hotová, vypnite oheň a pomocou lyžice pridajte gorgonzolu.
  • Prilejte poslednú naberačku vývaru a dôkladne zamiešajte, aby sa syr rozpustil.
  • Podľa potreby osoľte a okoreňte a na záver pridajte karamelizovanú cibuľu.
  • Pred podávaním posypte vlašskými orechmi.
Ryžový pokrm s čakankou posypaný orechmi.
zdroj: graficareincucina.it

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.