Toto syrové jedlo bez mäsa vo francúzskom štýle je skvelý spôsob, ako využiť kúsky okoralého chleba a posunúť jednoduché jedlo na ďalšiu úroveň.
Ingrediencie
- 1 polievková lyžica olivového oleja
- 2 póry, nakrájané na plátky
- 4 banánové šalotky, nakrájané na plátky
- 4 hrubé drvené strúčiky cesnaku
- 1 lyžička čerstvých tymiánových listov a navyše na ozdobu
- 3 hlavy čakanky, pozdĺžne rozdelené na štvrtky
- 200 g deň starého chleba, nasekaného
- 600 ml horúceho zeleninového vývaru
- 75 g zrelého čedaru, strúhaného
- 75 g nivy, rozdrobené
Postup
- Rúru predhrejte na 180°C.
- V panvici / kastróle vhodnom do rúry zahrejte olej a pór a šalotku restujte na strednom ohni po dobu 10 minút, kým nebude zelenina mäkká a ľahko sfarbená.
- Pridajte cesnak a tymián a pokračujte vo varení po dobu 1 minúty.
- Vmiešajte čakanku a chlieb.
- Prilejte vývar a vmiešajte polovicu oboch syrov.
- Posypte zvyšnými syrmi a varte 10 minút.
- Kastról / panvicu preložte do rúry a pečte 45 minút.
- Vyberte z rúry a nechajte 10 minút stáť.
- Posypte a podávajte so zeleným šalátom.