Cake in mug so škoricou

Cake in mug so škoricou

Čo by ste povedali na luxusnú škoricovú rolku, ktorá je hotová za pár minút? Vďaka tomuto receptu ju môžete vyskúšať urobiť napríklad hneď teraz! Je to dokonalá pochúťka na jesenné večery a čajom či kakaom v ruke, ktorá osladí život tak akurát. Kto povedal, že v mikrovlnke nemôže vzniknúť plnohodnotný dezert? Môže a tento škoricový cake je toho dôkazom.

Ingrediencie:

Na cesto:

  • 4 lyžice hladkej múky
  • 3 lyžičky cukru kryštál
  • ¼ lyžičky kypriaceho prášku do pečenia
  • štipka škorice
  • 3 lyžice mlieka
  • ½ lyžice rastlinného oleja

Náplň:

  • 1 ½ lyžice hnedého cukru
  • štipka škorice
  • ½ lyžice masla

Poleva:

  • ½ lyžice masla
  • 1 lyžica mascarpone
  • 2 lyžice práškového cukru

Postup:

  • Zmiešajte všetky ingrediencie na buchtu tak, aby v ceste nezostali žiadne hrubky a vytvorte hladké cesto.
  • Vo vedľajšej miske zmiešajte ingrediencie na škoricovú náplň (škorica, maslo, hnedý cukor). Náplň dajte do mikrovlnky na 20-30 sekúnd tak, aby vznikol hustý sirup.
  • Časť cesta nalejte do hrnčeka a na ňu v kruhoch nakvapkajte sirupovú náplň tak, aby vznikol dojem špirály. Potom dolejte zvyšok cesta a opäť v kruhoch zalejte sirupom.
  • Dajte do mikrovlnnej rúry zapekať zhruba po dobu 1 minúty.
  • Akonáhle bude škoricová buchta upečená, pripravte si polevu.
  • Zmiešajte všetky ingrediencie na polevu a zahrejte ich v mikrovlnke na 10 sekúnd.
  • Dajte polevu do zdobiaceho vrecúška a ozdobte vrch mug caku do špirály.
škoricová črepníková buchta
tablespoon.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.