Cappuccino sušienky

Cappuccino sušienky

Sušienky si môžete prispôsobiť svojim chutiam. Zatiaľ čo niekomu v nich chutia aj orechy, inému zase vyhovuje kávové pečivo bez orechov.

Napríklad práve v tomto recepte je namiesto orechov použitá biela čokoláda .

INGREDIENCIA

  • 1 hrnček a 2 lyžice hladkej múky
  • 1/2 lyžičky jedlej sódy
  • 1/2 lyžičky soli
  • 2 lyžice instantnej kávy či espressa
  • 1/2 hrnčeka nakrájaného nesoleného masla izbovej teploty
  • 1/2 hrnčeka cukru kryštál
  • 1 a 1/2 lyžice vanilkového extraktu
  • 1 veľké vajcia izbovej teploty
  • 3/4 hrnčeka bielej čokolády nakrájanej na malé kúsky

POSTUP

  1. V miske zmiešajte múku, jedlú sódu a instantnú kávu či espresso. Misku odložte bokom.
  2. V ďalšej miske utrite maslo s cukrom. Potom pridajte vajcia a znova zmes mixujte, kým nebude nadýchaná. Pridajte vanilkový extrakt a opäť chvíľu zmes mixujte.
  3. Zmiešajte suché suroviny s mokrými tak, aby vzniklo hladké cesto.
  4. Pridajte do cesta kúsky bielej čokolády, a potom ho nechajte odležať v chladničke aspoň na hodinu, ideálne však aj na tri dni.
  5. Predhrejte si rúru na 180 °C.
  6. Plech si vyložte papierom na pečenie.
  7. Z cesta potom vytvorte guličky, dajte ich na plech vyložený papierom na pečenie a jemne ich roztlačte, aby vznikli sušienky.
  8. Pečte toto vianočné pečivo s kávou zhruba 12 minút, kým nezačnú okraje hnednúť.
  9. Sušienky vyberte z rúry a nechajte vychladnúť.
TIP : Vianočné kávové sušienky si môžete pokojne aj zamraziť, a to na dva mesiace. Rovnako si môžete zmraziť aj samotné cesto. Po dvoch mesiacoch stačí cesto vytiahnuť, nechať ho chvíľu na izbovej teplote, a potom z neho vytvoriť sušienky a dať piecť.
krehké sušienky s cappuccinovou príchuťou
Zdroj: thebitchinkitchin.blogspot.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.