Sladké grilované paradajky dodávajú šalátu Caprese perfektný šmrnc! Podávajte ho s chrumkavým chlebom ako lahodný predjedlo.
Ingrediencie:
- 500 g cherry paradajok
- 2 lyžice olivového oleja
- 2 lyžice balzamikového octu
- soľ a korenie na dochutenie
Na bazalkový dresing:
- ½ šálky listov čerstvej bazalky
- ½ lisovaného strúčika cesnaku
- 2 lyžice olivového oleja
- 1–2 lyžičky čerstvej citrónovej šťavy
- soľ a korenie na dochutenie
Na šalát:
- 150 g byvolej mozzarelly
- ½ listov bazalky
Postup
- Predhrejte vonkajší gril alebo grilovaciu panvicu.
- Paradajky pokvapkajte olivovým olejom a balzamikovým octom a dochuťte soľou a korením.
- Paradajky grilujte, kým nezačnú uhoľnatieť.
- Odoberte z ohňa a počas prípravy zálievky nechajte vychladnúť v miske.
- Na zálievku zmiešajte všetky ingrediencie v mixéri alebo kuchynskom robote (môžete použiť aj ručný mixér alebo všetko najemno nasekajte ručne) a rozmixujte dohladka.
- Natrhajte mozzarellu a položte ju na veľký tanier.
- Navrch dajte grilované paradajky a pokvapkajte ich šťavou, ktorá vám zostala z grilovania.
- Šalát pokvapkajte bazalkovým dresingom a pridajte lístky čerstvej bazalky a podávajte.