Carpaccio z červenej repy

Carpaccio z červenej repy

Ľahký, osviežujúci, zdravý, krásne farebný a lahodný prekrm. Potešte jedným jedlom oči, chuťové bunky aj svoju imunitu.

Ingrediencie

  • 4 menšie červené repy
  • 2 lyžice balzamikového octu
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 1 citrón
  • 2 lyžičky dijónskej horčice
  • 1 lyžica worcestra
  • 2 lyžice bieleho jogurtu
  • rukola

Postup

  • Repy umyte a olúpte
  • Na strúhadle alebo krájači ich nakrájajte na veľmi tenké plátky (cca 1 mm)
  • Preložte do veľkej misky a pokvapkajte balzamikovým octom, jednou lyžicou oleja, štipkou soli a polovicou šťavy z citróna
  • Rukami zľahka ale starostlivo premiešajte, zálievka sa musí dostať na každý plátok
  • Nechajte marinovať aspoň hodinu, repa krásne zmäkne
  • Dresing vytvorte zmiešaním horčice, jogurtu, worcestrovej omáčky, zvyšnej citrónovej šťavy a oleja.
  • Prešľahajte a dochuťte podľa potreby
  • Naložené plátky repy vyskladajte na veľký sevírovací tanier, pokvapkajte dresingom a ozdobte rukolou
  • Podávajte s čerstvou bagetkou
Repné carpaccio s rukolou a dresingom
Zdroj: thehappyfoodie.co.uk

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.