Ľahký, osviežujúci, zdravý, krásne farebný a lahodný prekrm. Potešte jedným jedlom oči, chuťové bunky aj svoju imunitu.
Ingrediencie
- 4 menšie červené repy
- 2 lyžice balzamikového octu
- 2 lyžice olivového oleja
- 1 citrón
- 2 lyžičky dijónskej horčice
- 1 lyžica worcestra
- 2 lyžice bieleho jogurtu
- rukola
Postup
- Repy umyte a olúpte
- Na strúhadle alebo krájači ich nakrájajte na veľmi tenké plátky (cca 1 mm)
- Preložte do veľkej misky a pokvapkajte balzamikovým octom, jednou lyžicou oleja, štipkou soli a polovicou šťavy z citróna
- Rukami zľahka ale starostlivo premiešajte, zálievka sa musí dostať na každý plátok
- Nechajte marinovať aspoň hodinu, repa krásne zmäkne
- Dresing vytvorte zmiešaním horčice, jogurtu, worcestrovej omáčky, zvyšnej citrónovej šťavy a oleja.
- Prešľahajte a dochuťte podľa potreby
- Naložené plátky repy vyskladajte na veľký sevírovací tanier, pokvapkajte dresingom a ozdobte rukolou
- Podávajte s čerstvou bagetkou