Carpaccio z červenej repy s pomarančovo-horčičnou zálievkou

Carpaccio z červenej repy s pomarančovo-horčičnou zálievkou

Vyskúšajte tento krásny, nenáročný, zdravý a hlavne chutný recept na repové carpaccio s luxusnou zálievkou, semienkami granátového jablka, parmezánom a rukolou. Na tradičné carpaccio si ani nespomeniete!

Čo budete potrebovať

Na carpaccio:

  • 2 stredne veľké červené repy
  • soľ
  • čierne korenie
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 1 hrsť rukoly
  • 2 lyžice semienok granátového jablka
  • 1 lyžica píniových orieškov
  • 10-12 tenkých plátkov parmezánu alebo iného tvrdého syra (na krájanie použite škrabku na syr alebo na zemiaky)

Na zálievku:

  • 2 lyžice pomarančovej šťavy
  • 1 lyžica olivového oleja
  • 1 lyžička bieleho vínneho octu
  • 1 lyžička horčica
  • 1/2 lyžičky horčičných semienok
  • 2 lyžičky balzamikovej redukcie
  • soľ
  • čierne korenie

Postup

  • Predhrejte rúru na 180 ºC.
  • Vezmite kus alobalu dostatočne veľký na zabalenie 2 červených rep.
  • Repy položte na alobal, posypte soľou a korením, potrite 2 lyžicami olivového oleja a pevne zabaľte.
  • Vložte ich do rúry na 40 minút.
  • Pripravte si zálievku zmiešaním pomarančovej šťavy, olivového oleja, vínneho octu, horčice, horčičného semienka, štipky soli a čierneho korenia.
  • Keď je červená repa hotová, nechajte ju vychladnúť, olúpte a nakrájajte na tenké plátky ostrým nožom.
  • Vezmite dva taniere a zostavte carpaccio.
  • Plátky červenej repy rovnomerne rozdeľte a na tanieroch ich naaranžujte tak, aby sa mierne prekrývali.
  • Doprostred dajte rukolu, okolo nej naaranžujte plátky parmezánu a lyžicou nalejte na carpaccio zálievku.
  • Posypete semienkami granátového jablka a píniovými orieškami.
  • Zalejte trochou balzamikovej redukcie a dochuťte soľou a korením podľa chuti.
  • Dobrú chuť!
Repové carpaccio s luxusnou zálievkou, semienkami granátového jablka, parmezánom a rukolou na tanieri.
www.happykitchen.rocks

Vyskúšajte aj naše ďalšie recepty s červenou repou , po ktorých sa budete olizovať! Máme slané aj sladké varianty.

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.