Vyskúšajte tento krásny, nenáročný, zdravý a hlavne chutný recept na repové carpaccio s luxusnou zálievkou, semienkami granátového jablka, parmezánom a rukolou. Na tradičné carpaccio si ani nespomeniete!
Čo budete potrebovať
Na carpaccio:
- 2 stredne veľké červené repy
- soľ
- čierne korenie
- 2 lyžice olivového oleja
- 1 hrsť rukoly
- 2 lyžice semienok granátového jablka
- 1 lyžica píniových orieškov
- 10-12 tenkých plátkov parmezánu alebo iného tvrdého syra (na krájanie použite škrabku na syr alebo na zemiaky)
Na zálievku:
- 2 lyžice pomarančovej šťavy
- 1 lyžica olivového oleja
- 1 lyžička bieleho vínneho octu
- 1 lyžička horčica
- 1/2 lyžičky horčičných semienok
- 2 lyžičky balzamikovej redukcie
- soľ
- čierne korenie
Postup
- Predhrejte rúru na 180 ºC.
- Vezmite kus alobalu dostatočne veľký na zabalenie 2 červených rep.
- Repy položte na alobal, posypte soľou a korením, potrite 2 lyžicami olivového oleja a pevne zabaľte.
- Vložte ich do rúry na 40 minút.
- Pripravte si zálievku zmiešaním pomarančovej šťavy, olivového oleja, vínneho octu, horčice, horčičného semienka, štipky soli a čierneho korenia.
- Keď je červená repa hotová, nechajte ju vychladnúť, olúpte a nakrájajte na tenké plátky ostrým nožom.
- Vezmite dva taniere a zostavte carpaccio.
- Plátky červenej repy rovnomerne rozdeľte a na tanieroch ich naaranžujte tak, aby sa mierne prekrývali.
- Doprostred dajte rukolu, okolo nej naaranžujte plátky parmezánu a lyžicou nalejte na carpaccio zálievku.
- Posypete semienkami granátového jablka a píniovými orieškami.
- Zalejte trochou balzamikovej redukcie a dochuťte soľou a korením podľa chuti.
- Dobrú chuť!
Vyskúšajte aj naše ďalšie recepty s červenou repou , po ktorých sa budete olizovať! Máme slané aj sladké varianty.