Carpaccio z červenej repy s rukolou a lieskovými orieškami

Carpaccio z červenej repy s rukolou a lieskovými orieškami

Toto pôsobivé a pritom nenáročné sezónne predjedlo vám počas leta dodá dokonalú osviežujúcu a pritom sladkú chuť. Vyskúšajte kombináciu s rukolou a lieskovými orieškami. Mňam!

Čo budete potrebovať

  • 500 g červenej repy
  • 50 g celých lieskových orechov
  • šťava a kôra z ½ citróna
  • 2 lyžice extra panenského olivového oleja
  • 1 lyžica oleja z lieskových alebo vlašských orechov
  • 1 lyžička hrubozrnnej horčice
  • 1 lyžička javorového sirupu
  • 70 g rukoly

Postup

  • Červenú repu duste 40 minút alebo do zmäknutia.
  • Sceďte a nechajte vychladnúť.
  • Rúru predhrejte na 200 °C.
  • Lieskové orechy pečte v rúre 10 minút alebo dozlatista.
  • Nechajte vychladnúť a potom nahrubo nasekajte.
  • Olúpte červenú repu a nakrájajte na tenké plátky.
  • Rozložte na 4 malé taniere.
  • Citrónovú šťavu vyšľahajte s olejmi, horčicou a javorovým sirupom.
  • Podľa chuti okoreňte.
  • Rukolu premiešajte v zálievke a pridajte hrsť na každý tanier.
  • Posypte lieskovými orieškami a citrónovou kôrou.
  • Dobrú chuť!
Repové carpaccio s rukolou a orieškami na tanieri s vedľa pohodenou repou.
www.realfood.tesco.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.