Toto pôsobivé a pritom nenáročné sezónne predjedlo vám počas leta dodá dokonalú osviežujúcu a pritom sladkú chuť. Vyskúšajte kombináciu s rukolou a lieskovými orieškami. Mňam!
Čo budete potrebovať
- 500 g červenej repy
- 50 g celých lieskových orechov
- šťava a kôra z ½ citróna
- 2 lyžice extra panenského olivového oleja
- 1 lyžica oleja z lieskových alebo vlašských orechov
- 1 lyžička hrubozrnnej horčice
- 1 lyžička javorového sirupu
- 70 g rukoly
Postup
- Červenú repu duste 40 minút alebo do zmäknutia.
- Sceďte a nechajte vychladnúť.
- Rúru predhrejte na 200 °C.
- Lieskové orechy pečte v rúre 10 minút alebo dozlatista.
- Nechajte vychladnúť a potom nahrubo nasekajte.
- Olúpte červenú repu a nakrájajte na tenké plátky.
- Rozložte na 4 malé taniere.
- Citrónovú šťavu vyšľahajte s olejmi, horčicou a javorovým sirupom.
- Podľa chuti okoreňte.
- Rukolu premiešajte v zálievke a pridajte hrsť na každý tanier.
- Posypte lieskovými orieškami a citrónovou kôrou.
- Dobrú chuť!