Carpaccio z lososa

Carpaccio z lososa

Ryby sú všeobecne veľmi vyhľadávanou ingredienciou a nie je tomu inak ani pri tomto recepte. Krémová chuť lososa je tým pravým potešením, ktoré vo svojom jedle hľadáte.

Čo budeme potrebovať

  1. 800 g lososa
  2. 2 citróny
  3. Šalotku (nadrobno nakrájanú)
  4. 2 lyžice kôpru (nasekaného)
  5. 2 lyžičky práškového cukru
  6. 3 lyžice olivového oleja
  7. Lyžica kapary (odkvapkaných a osušených)
  8. Rukolu alebo valeriánku
  9. Tmavý chlieb

Postup

  1. Lososa opláchneme a osušíme
  2. Zabalíme ho do potravinárskej fólie a umiestnime ho na hodinu do mrazničky
  3. Medzitým si nastrúhame kôru z jedného citróna a z oboch vytlačíme šťavu
  4. Pridáme kôpor, šalotku, cukor soľ a olej
  5. Všetko spolu premiešame, aby vznikla jednotná krémová marináda
  6. Zmrazeného lososa nakrájame na tenké plátky
  7. Kúsky lososa rozložíme do misky a pokvapkáme ho ľahko marinádou
  8. Tú rozotrieme, aby sa losos rovnomerne obalil
  9. Naň pridáme ďalšiu vrstvu lososa a toho tiež potrieme marinádou
  10. Proces opakujeme, kým nám nedôjdu ingrediencie
  11. Potom misku zabalíme fóliou a vložíme ju do chladničky, kde ju minimálne 2 hodiny necháme ležať
  12. Lososa potom aranžujeme na tanier, pridáme kapary a valeriánku
  13. Podávame ho s tmavým chlebom
Krémový losos s reďkovkami, olejom a krekrami.
Zdroj: cravingsjournal.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.