Ryby sú všeobecne veľmi vyhľadávanou ingredienciou a nie je tomu inak ani pri tomto recepte. Krémová chuť lososa je tým pravým potešením, ktoré vo svojom jedle hľadáte.
Čo budeme potrebovať
- 800 g lososa
- 2 citróny
- Šalotku (nadrobno nakrájanú)
- 2 lyžice kôpru (nasekaného)
- 2 lyžičky práškového cukru
- 3 lyžice olivového oleja
- Lyžica kapary (odkvapkaných a osušených)
- Rukolu alebo valeriánku
- Tmavý chlieb
Postup
- Lososa opláchneme a osušíme
- Zabalíme ho do potravinárskej fólie a umiestnime ho na hodinu do mrazničky
- Medzitým si nastrúhame kôru z jedného citróna a z oboch vytlačíme šťavu
- Pridáme kôpor, šalotku, cukor soľ a olej
- Všetko spolu premiešame, aby vznikla jednotná krémová marináda
- Zmrazeného lososa nakrájame na tenké plátky
- Kúsky lososa rozložíme do misky a pokvapkáme ho ľahko marinádou
- Tú rozotrieme, aby sa losos rovnomerne obalil
- Naň pridáme ďalšiu vrstvu lososa a toho tiež potrieme marinádou
- Proces opakujeme, kým nám nedôjdu ingrediencie
- Potom misku zabalíme fóliou a vložíme ju do chladničky, kde ju minimálne 2 hodiny necháme ležať
- Lososa potom aranžujeme na tanier, pridáme kapary a valeriánku
- Podávame ho s tmavým chlebom