Ďalšia verzia bublaniny, tentoraz s obľúbenou posýpkou. Funguje skvele s mnohými rôznymi príchuťami, ako je bobuľovité ovocie, rebarbora či marhuľa. Nechajte si chutiť!
Ingrediencie
Cesto
- 3 vajcia
- 1 šálka cukru kryštál
- 1/2 šálky oleja
- 1 šálka mlieka
- 2 šálky polohrubej múky
- 1 prášok do pečiva
- 3 šálky vykôstkovaných čerešní
Drobenka
- 30g masla
- 60g práškového cukru
- 50g polohrubej múky
Postup
- Vykôstkujeme si čerešne.
- Predhrejeme si rúru na 220 stupňov Celzia.
- Drobenku si vypracujeme ručne z masla, práškového cukru a múky.
- Plech vymastíme maslom a poprášime múkou.
- Vajcia spolu s cukrom vymiešame dobre do peny.
- Postupne pridávame olej, mlieko, polohrubú múku spolu s práškom do pečiva.
- Cesto vylejeme na plech/koláčové formy a dáme doň čerešne.
- Pridáme posýpku.
- Pečieme okolo 12-15 minút na 220 stupňov tak, aby sa bublanina zdvihla, potom znížime teplotu na 170 stupňov a pečieme ďalších 25 – 30 minút.
- Doba pečenia sa odvíja od toho, v akej forme bublaninu pečiete.
- Skontrolujeme špajľou, či je cesto hotové.
- Necháme vychladnúť, posypeme práškovým cukrom a je hotovo!