Čerešňová bublanina s posýpkou

Čerešňová bublanina s posýpkou

Ďalšia verzia bublaniny, tentoraz s obľúbenou posýpkou. Funguje skvele s mnohými rôznymi príchuťami, ako je bobuľovité ovocie, rebarbora či marhuľa. Nechajte si chutiť!

Ingrediencie

Cesto

  • 3 vajcia
  • 1 šálka cukru kryštál
  • 1/2 šálky oleja
  • 1 šálka mlieka
  • 2 šálky polohrubej múky
  • 1 prášok do pečiva
  • 3 šálky vykôstkovaných čerešní

Drobenka

  • 30g masla
  • 60g práškového cukru
  • 50g polohrubej múky

Postup

  1. Vykôstkujeme si čerešne.
  2. Predhrejeme si rúru na 220 stupňov Celzia.
  3. Drobenku si vypracujeme ručne z masla, práškového cukru a múky.
  4. Plech vymastíme maslom a poprášime múkou.
  5. Vajcia spolu s cukrom vymiešame dobre do peny.
  6. Postupne pridávame olej, mlieko, polohrubú múku spolu s práškom do pečiva.
  7. Cesto vylejeme na plech/koláčové formy a dáme doň čerešne.
  8. Pridáme posýpku.
  9. Pečieme okolo 12-15 minút na 220 stupňov tak, aby sa bublanina zdvihla, potom znížime teplotu na 170 stupňov a pečieme ďalších 25 – 30 minút.
  10. Doba pečenia sa odvíja od toho, v akej forme bublaninu pečiete.
  11. Skontrolujeme špajľou, či je cesto hotové.
  12. Necháme vychladnúť, posypeme práškovým cukrom a je hotovo!
Bublanina s čerešňami a posýpkou vedľa pohodených čerešní.
www.katkasgoodfood.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.