Domáci tvaroh navrchu sladké čokoládové krusty. Len pri pomyslení na to, sa vám musia zbiehať sliny!
Čo budeme potrebovať
Na koláč
- 24 čokoládových sušienok, ako sú Oreo
- ¼ lyžičky soli
- 6 lyžíc rozpusteného masla
Na tvaroh
- 400 g čerešní
- 120 g cukru
- 4 veľké žĺtky
- ¼ šálky kukuričného škrobu
- 1 lyžička vanilkového extraktu
- ½ lyžičky soli
- 2 lyžice mäkkého masla
- 100 g tvarohu
Na ozdobu
- 400 g čerešní
- Šľahačka
- Rozpustená horká čokoláda
Postup
- Zahrejte rúru na 180 stupňov.
- Vymažte tortovú formu maslom.
- Sušienky vložíme do kuchynského robota a rozmixujeme na jemnú strúhanku.
- Počas mixovania pridávajte 6 polievkových lyžíc rozpusteného masla, kým sa nespoja.
- Nasypte rozmixované sušienky do koláčovej formy. Pomocou prstov rozprestrite omrvinky do jednej vrstvy a zatlačte, aby bola pevná.
- Krustu pečte 8 až 10 minút, alebo pokiaľ nebude stred lesklý. Dajte bokom, aby úplne vychladla.
- V kuchynskom robote rozmixujte čerešne a vysypte ich do hrnca.
- Pridajte cukor, žĺtky, kukuričný škrob, vanilkový extrakt a soľ a miešajte, aby sa všetko spojil.
- Zmes priveďte do varu na strednú teplotu a neustále miešajte.
- Keď sa zmes dostane do varu, zhustne, stiahnite hrniec z platne.
- Čerešňovú zmes preceďte do veľkej misy a zašľahajte 2 lyžice mäkkého masla a tvaroh.
- Teplú náplň opatrne nalejeme do krusty a uhladíme.
- Koláč presuňte do chladničky a nechajte stuhnúť, aspoň na 3 hodiny.
- Koláč ozdobte scedenými tmavými čerešňami, šľahačkou a rozpustenou čokoládou podľa chuti.
Upiekli ste snáď všetko možné a napriek tomu vám zostala hromada čerešní?
Inšpirujte sa našimi receptami a zavarte ich !
Výborným variantom je aj mriežkový koláč. Voľba náplne záleží len na vás.
Viete čo je béza? Kde sa používa a ako najlepšie ho pripraviť? Prečítate si všetko podstatné o tomto kréme v našom článku !