Červená repa pečená v alobale v rúre

Červená repa pečená v alobale v rúre

Už na vašom tanieri niekedy pristála toto delikatesa v podobe šalátu? Pečená červená repa sa v kombinácii s pekanovými orechmi a kozím syrom dokonale vyníma. Ochutnajte tento recept bohatý na antokyany.

Ingrediencie:

Na pečenú repu:

  • 1-2 väčšie červené repy
  • olivový olej
  • soľ
  • korenie
  • čerstvý tymián

Na zálievku:

  • ¼ hrnčeka balzamikového octu
  • ¼ hrnčeka olivového oleja
  • 1 lyžica medu alebo agáve sirupu
  • ¼ lyžičky sušenej bazalky
  • štipka soli

Na šalát:

  • ½ hrnčeka omrviniek kozieho syra
  • ¼ hrnčeka pekanových orechov (polených)
  • ½ veľkého avokáda
  • 8-10 hrnčekov baby špenátu

Postup:

  • Rúru si predhrejte na 190 °C.
  • Repu si dôkladne umyte, osušte, odrežte jej tvrdé konce a dajte na plech. Na každú repu si nachystajte kúsky alobalu, do ktorých ju budete baliť.
  • Potrite ju olejom, posoľte, okoreňte, posypte tymianom, zabaľte do alobalu a dajte piecť do mäkka. Trvá to 1 až 2 hodiny (závisí to od veľkosti repy).
  • Medzitým si pripravte zálievku zmiešaním všetkých ingrediencií.
  • Akonáhle je repa upečená, nechajte ju vychladiť, olúpte ju a nakrájajte na menšie kúsky.
  • Repu si zmiešajte spolu so špenátom, kozím syrom, pekanovými orechmi, na kúsky nakrájaným avokádom a pokvapkajte zálievkou.
  • Premiešajte a môžete podávať.
pečená červená repa v podobe šalátu
Zdroj: simplyrecipes.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.