Už na vašom tanieri niekedy pristála toto delikatesa v podobe šalátu? Pečená červená repa sa v kombinácii s pekanovými orechmi a kozím syrom dokonale vyníma. Ochutnajte tento recept bohatý na antokyany.
Ingrediencie:
Na pečenú repu:
- 1-2 väčšie červené repy
- olivový olej
- soľ
- korenie
- čerstvý tymián
Na zálievku:
- ¼ hrnčeka balzamikového octu
- ¼ hrnčeka olivového oleja
- 1 lyžica medu alebo agáve sirupu
- ¼ lyžičky sušenej bazalky
- štipka soli
Na šalát:
- ½ hrnčeka omrviniek kozieho syra
- ¼ hrnčeka pekanových orechov (polených)
- ½ veľkého avokáda
- 8-10 hrnčekov baby špenátu
Postup:
- Rúru si predhrejte na 190 °C.
- Repu si dôkladne umyte, osušte, odrežte jej tvrdé konce a dajte na plech. Na každú repu si nachystajte kúsky alobalu, do ktorých ju budete baliť.
- Potrite ju olejom, posoľte, okoreňte, posypte tymianom, zabaľte do alobalu a dajte piecť do mäkka. Trvá to 1 až 2 hodiny (závisí to od veľkosti repy).
- Medzitým si pripravte zálievku zmiešaním všetkých ingrediencií.
- Akonáhle je repa upečená, nechajte ju vychladiť, olúpte ju a nakrájajte na menšie kúsky.
- Repu si zmiešajte spolu so špenátom, kozím syrom, pekanovými orechmi, na kúsky nakrájaným avokádom a pokvapkajte zálievkou.
- Premiešajte a môžete podávať.