Na našom stole by rozhodne nemala chýbať – pre zdravie je veľmi prospešná.
Navyše ide o lokálnu a cenovo ľahko dostupnú surovinu.
Že vás práve dvakrát neláka? Možno ste len neochutnali tú správnu úpravu!
Pozrite sa na týchto dvanásť receptov s červenou repou a určite si vyberiete.
Naše recepty
9 dôvodov prečo jesť červenú repu
- Repa je doslova nabitá vitamínmi a minerálmi – obsahuje veľké množstvo vitamínu C a E, draslíka, mangánu, vápnika a železa
- Má nízky obsah tuku, jej konzumácia je skvelá pri redukčnej diéte
- Pomáha znižovať krvný tlak
- Má protizápalové účinky
- Je skvelým zdrojom vlákniny, jej konzumácia pomáha správnemu fungovaniu čriev
- Výskumy ukazujú, že pomáha predchádzať vzniku rakovinotvorných buniek
- Podporuje správnu detoxikáciu tela, je nevyhnutným pomocníkom na čistenie pečene a krvi
- Pri pravidelnej konzumácii prospieva pleti a odďaľuje prejavy starnutia
- Pomáha pri znižovaní stresu