Červená šošovicová polievka s citrónom

Červená šošovicová polievka s citrónom

Uvarte si polievku z červenej šošovky s prímesou citróna. Pokiaľ ho však nechcete, citrón vynechajte.

Ingrediencie

  • 3 lyžice olivového oleja
  • 1 veľká cibuľa, nasekaná
  • 2 strúčiky cesnaku, drvené
  • 1 lyžica paradajkového pretlaku
  • 1 lyžička mletej rasce
  • 1 lyžička soli
  • ¼ lyžička mletého čierneho korenia
  • 1 liter kuracieho alebo zeleninového vývaru, alebo kocka bujónu
  • 2 hrnčeky vody
  • 1 hrnček červené šošovky
  • 1 veľká mrkva, olúpaná a nakrájaná na kocky
  • Šťava z 1/2 citróna, viac podľa chuti
  • Štipka nasekaného čerstvého koriandra

Postup

  • Vo veľkom hrnci zohrejte 3 lyžice oleja, pridajte cibuľu, cesnak a restujte dozlatista, asi 4 minúty.
  • Vmiešajte paradajkový pretlak, rascu, soľ, čierne korenie a restujte ešte 2 minúty.
  • Pridajte vývar, 2 šálky vody, šošovku a mrkvu. Priveďte do varu, potom čiastočne zakryte hrniec a znížte teplotu a duste asi 30 minút, kým šošovka nezmäkne.
  • Ochutnajte a podľa potreby pridajte soľ.
  • Pokiaľ chcete, polievku rozmixujte tyčovým mixérom, aby bola krémová.
  • Potom vmiešajte citrónovú šťavu a koriander. Ihneď podávajte.
šošovková polievka z červenej šošovky
Zdroj: delishknowledge.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.