Užite si toto svieže a ľahké červené karí s kokosovým mliekom, chrumkavým cukrovým hráškom, kuracím mäsom, ryžovými rezancami, čerstvou limetkou, koriandrom a mungo klíčkami. Ideálny letný pokrm!
Čo budete potrebovať
- 600 g kuracích pŕs bez kosti a kože, nakrájaných na kocky
- 400 ml kokosového mlieka z konzervy
- 1 a ½ lyžice červenej kari pasty
- 2 stonky citrónovej trávy, nakrájané na 5 cm kúsky
- 1 a ½ lyžice rybej omáčky
- 2 lyžičky čerstvého zázvoru, nastrúhaného
- nastrúhaná kôra a šťava z 1 limetky
- 4 šálky kuracieho alebo zeleninového vývaru
- 1 veľká mrkva, olúpaná a nastrúhaná
- 1 a ½ šálky cukrového hrášku
- 170 g vlasových ryžových rezancov
- 55 mungo klíčkov na ozdobu
- celé lístky koriandra na ozdobu
- 2 jarné cibuľky, nakrájané, na ozdobu
Postup
- Do veľkého hrnca pridajte kokosové mlieko.
- Vmiešajte karí pastu.
- Po premiešaní pridajte citrónovú trávu, rybiu omáčku, zázvor, limetkovú šťavu a kôru a kurací vývar.
- Priveďte do varu, znížte teplotu a prikryté varte ~ 15 minút.
- Ochutnajte omáčku a pridajte viac karí pasty, ak ju chcete pikantnejšiu, a podľa chuti dosoľte.
- Pridajte na kocky nakrájané kuracie prsia a varte ~ 3-4 minúty.
- Odstráňte citrónovú trávu a pridajte cukrový hrášok a nastrúhanú mrkvu.
- Vypnite sporák, odkryte, pridajte ryžové rezance a nechajte asi 5 minút odstáť, alebo kým nebudú rezance mäkké.
- Vložte rezance (pomocou klieští alebo vidličky) do misiek a zalejte omáčkou.
- Navrch dajte mungo fazuľu, jarnú cibuľku a koriander.
- Nechajte si chutiť!