České rizoto s kuracím mäsom

České rizoto s kuracím mäsom

Tento recept na kuracie rizoto nám môže navodiť nostalgiu. Varila vaša babička aj také?

INGREDIENCIA:

  • 50 g masla
  • 85 g slaniny
  • 1 veľká cibuľa
  • 250 g šampiňónov
  • 300 g ryže arborio
  • 150 ml suchého bieleho vína
  • 1.4 l kuracieho vývaru
  • 140 g kuracieho mäsa (rezne, stehná, krídla)
  • 50 g strúhaného parmezánu
  • čerstvá petržlenová vňať
  • eidam na servírovanie

POSTUP:

  • Kuracie mäso si dajte uvariť do mäkka.
  • Slaninu nakrájajte na kocky a dajte osmažiť na sucho.
  • Akonáhle bude osmažená dozlatista, a pustí tuk, pridajte nasekanú cibuľu a restujte.
  • Potom pridajte trochu masla a na plátky nakrájané šampiňóny a pokračujte vo varení.
  • Pridajte ryžu, chvíľu varte, potom podlejte vínom a nechajte absorbovať.
  • Začnite po štvrtinách podlievať vínom.
  • Vždy počkajte, až sa vývar odparí, a potom podlejte.
  • Až bude ryža mäkká, pridajte maslo, nakrájané mäso, nasekanú petržlenovú vňať, parmezán a premiešajte.
  • Nechajte chvíľu oddýchnuť, a potom podávajte.
Recept na rizoto s kuracím mäsom na slovenský spôsob.
sweetcsdesignes.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.