Tento recept na kuracie rizoto nám môže navodiť nostalgiu. Varila vaša babička aj také?
INGREDIENCIA:
- 50 g masla
- 85 g slaniny
- 1 veľká cibuľa
- 250 g šampiňónov
- 300 g ryže arborio
- 150 ml suchého bieleho vína
- 1.4 l kuracieho vývaru
- 140 g kuracieho mäsa (rezne, stehná, krídla)
- 50 g strúhaného parmezánu
- čerstvá petržlenová vňať
- eidam na servírovanie
POSTUP:
- Kuracie mäso si dajte uvariť do mäkka.
- Slaninu nakrájajte na kocky a dajte osmažiť na sucho.
- Akonáhle bude osmažená dozlatista, a pustí tuk, pridajte nasekanú cibuľu a restujte.
- Potom pridajte trochu masla a na plátky nakrájané šampiňóny a pokračujte vo varení.
- Pridajte ryžu, chvíľu varte, potom podlejte vínom a nechajte absorbovať.
- Začnite po štvrtinách podlievať vínom.
- Vždy počkajte, až sa vývar odparí, a potom podlejte.
- Až bude ryža mäkká, pridajte maslo, nakrájané mäso, nasekanú petržlenovú vňať, parmezán a premiešajte.
- Nechajte chvíľu oddýchnuť, a potom podávajte.