Cesnaková nátierka s bylinkami

Cesnaková nátierka s bylinkami

Zemiaky sú skvelou surovinou do mnohých receptúr, ako sú napríklad zapekané zemiaky . Keď sú však súčasťou nejakej nátierky, je jej chuť aj štruktúra nezameniteľná.

Ingrediencie:

  • 15 stredne veľkých zemiakov (ideálne odroda Yukon Gold)
  • 1 balenie smotanového syra
  • 1/2 kocky čerstvého nesoleného masla
  • 1 hrnček kyslej smotany
  • 1/3 hrnčeka smotany na šľahanie
  • 3 polievkové lyžice nasekané čerstvé pažítky
  • 1 lyžica nasekanej čerstvej petržlenovej vňate
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 1 lyžička nasekaného čerstvého tymiánu
  • 1/2 lyžičky soli
  • 1/4 lyžičky mletého čierneho korenia

Postup:

  • Zemiaky dáme do hrnca, pridáme vodu, privedieme do varu a na strednú teplotu varíme asi 10 – 15 minút domäkka.
  • Precedíme a necháme chvíľu vychladnúť, aby boli vlažné.
  • Medzitým si nakrájame smotanový syr a maslo na menšie kocky.
  • Zemiaky dôkladne roztlačíme na hladkú kašu a po častiach vmiešame smotanový syr a maslo.
  • Pridáme kyslú smotanu aj smotanu na šľahanie a pomocou ručného mixéra našľaháme, aby bola zmes hladká.
  • Vmiešame pažítku, petržlen aj prelisovaný cesnak s tymianom a osolíme aj okoreníme.
  • Naposledy dôkladne zamiešame a dáme na 3 hodiny odležať do chladničky, aby sa jednotlivé chute premiešali.
  • Servírujeme na čerstvej bagete alebo využijeme krekry a iné slané sušienky.

Tip: Ak chceme dosiahnuť výraznejšiu arómu, dáme petržlen, pažítku, tymian aj cesnak do mažiara a starostlivo rozdrvíme na pastu.

Nátierka zo zemiakov s vôňou cesnaku a čerstvých byliniek.
Zdroj: https://www.tasteofhome.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.