Slané sušienky, čerstvé pečivo alebo napríklad kúsky čerstvej zeleniny. To všetko môžete použiť na namazanie tejto cesnakovej nátierky, po ktorej sa budete olizovať ešte na druhý deň.
Ingrediencie:
- 250 g smotanového syra
- 2 – 3 lyžice zmäknutého nesoleného masla
- 2 strúčiky cesnaku
- 1/4 lyžičky soli
- 3 lyžice petržlenu
- 2 lyžice pažítky
- Štipka mletého korenia štyroch farieb
Postup:
- Do nádoby kuchynského robota dáme smotanový syr, maslo, očistený prelisovaný cesnak a soľ.
- Necháme mixovať, až pokiaľ nie je zmes pekne hladká.
- Medzitým opláchnete pažítku s petržlenom a oboje nasekáme.
- Pridáme do nádoby a niekoľkokrát premiešame pomocou pulzného tlačidla, aby sa všetko spojilo.
- Hotovú nátierku dáme do misky (ideálne sklenené), zakryjeme a dáme minimálne na 30 minút do chladničky.
- Ostatne v chlade vydrží cca 4 – 5 dní.