Cesnaková nátierka so zrelým syrom

Cesnaková nátierka so zrelým syrom

Skvelý variant ako oživiť posedenie s priateľmi pri popíjaní vína a dostať do žalúdka niečo teplé a chutné. Táto romadúrová nátierka je super rýchla a jednoduchá na prípravu, kedy stačí pár minút a občerstvenie je hotové.

Čo budeme potrebovať

  1. 300 g romadúru
  2. 2 strúčiky cesnaku
  3. 50 g masla (rozpusteného)
  4. Lyžička tymiánu
  5. Mleté korenie

Postup

  1. Rúru predhrejeme na 190 stupňov
  2. Hornú kôrku romadúru odrežeme
  3. Celý syr prerežeme krížovými rezami
  4. Takto upravený syr vložíme do zapekacej misky
  5. Zmiešame cesnak s rozpusteným maslom a polejeme tým romadúr
  6. Navrch ho ešte posypeme tymiánom a mletým čiernym korením
  7. Umiestnime ho do rúry a pečieme približne 10 – 15 minút, kým sa syr neroztečie
  8. Túto nátierku podávame ešte teplú

Podávajte s krekermi, chlebom, orechmi alebo ovocím .

Pečený zrelý syr s cesnakom, tymianom a rozmarínom.
Zdroj: halfbakedharvest.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.