Hľadáte recepty na cesnakovú omáčku k mäsu, na cestoviny, do hamburgera alebo napríklad na kebab?
Inšpiráciu môžete čerpať v našom článku, ktorý ponúka naozaj luxusné pochúťky.
Pripravte pohostenie na narodeninový večierok, oslavu výročia, priateľský večierok či na poriadnu grilovačku.
Naše recepty
Čo je pasta tahini?
Vyrába sa z rozmixovaných sezamových semienok. Je bežnou súčasťou gastronómie na Blízkom a Strednom Východe.
U nás ju poznáme hlavne v spojitosti s nátierkou z cíceru hummus. K najväčším prednostiam patria nutričné vlastnosti.
Obsahuje napríklad vitamíny skupiny B, vitamín E, vápnik, fosfor, železo, zinok a taktiež draslík. V obchode môžeme naraziť na tahini z pražených aj nepražených semienok.
Kam sa dá tahini použiť?
- Hummus
- Nátierky
- Alternatíva masla na chlieb
- Dresing do zeleninových šalátov
- Ochucovadlo k pečenej zelenine
- Poleva na ovocný šalát, palacinky, do dezertov atď.
Mrknite na video, ako sa tahini vyrába v rámci továrenskej výroby.
Pozrite sa tiež, ako sa vyrába jogurt, ktorý taktiež patrí k obľúbeným surovinám.