Cesnaková omáčka k cestovinám

Cesnaková omáčka k cestovinám

Na túto lahodnú krémovú cesnakovú omáčku potrebujete iba 6 ingrediencií. Je rýchla a jednoduchá na prípravu, takže ju hravo pripravíte aj v časovom prese.

Ingrediencie

  • 2 lyžice masla
  • 4 strúčiky cesnaku, lisované
  • 2 lyžice hladkej múky
  • 1 a 3/4 šálky smotany na varenie
  • 1/3 šálky nastrúhaného parmezánu
  • 1–2 lyžice čerstvej petržlenovej vňate, nasekané (alebo 2 lyžičky sušenej petržlenovej vňate)
  • soľ a čierne korenie podľa chuti

Postup

  1. Vo veľkej nepriľnavej panvici rozpustite na strednom plameni maslo.
  2. Keď je horúce, pridajte cesnak a za stáleho miešania restujte 30 sekúnd alebo kým nebude voňavý.
  3. Dávajte pozor, aby ste cesnak nespálili.
  4. Vmiešajte múku a za stáleho miešania restujte 1 minútu alebo do svetlo zlatej farby.
  5. Chce to restovať dostatočne dlho, aby múka nechutila surovo.
  6. Postupne zašľahajte smotanu.
  7. Dochuťte soľou a korením.
  8. Varte do zhustnutia, asi 1-2 minúty, občas premiešajte.
  9. Pokiaľ sa vytvoria nejaké hrudky, stačí ich vyšľahať.
  10. Doba varenia bude závisieť od viacerých faktorov, jedným z nich je veľkosť vašej panvy.
  11. V podstate chcete, aby sa omáčka varila len do zhustnutia.
  12. Vmiešajte parmezán a petržlenovú vňať.
  13. Dajte panvicu zo sporáka.
  14. Omáčka je najlepšia, keď sa podáva ihneď.
  15. Odstavením zhustne.
  16. Servírujte s ľubovoľnými cestovinami.
Omáčka z cesnaku so špagetami servírovaná v hlbokom tanieri a posypaná čerstvými bylinkami.
www.littlebroken.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.