Na túto lahodnú krémovú cesnakovú omáčku potrebujete iba 6 ingrediencií. Je rýchla a jednoduchá na prípravu, takže ju hravo pripravíte aj v časovom prese.
Ingrediencie
- 2 lyžice masla
- 4 strúčiky cesnaku, lisované
- 2 lyžice hladkej múky
- 1 a 3/4 šálky smotany na varenie
- 1/3 šálky nastrúhaného parmezánu
- 1–2 lyžice čerstvej petržlenovej vňate, nasekané (alebo 2 lyžičky sušenej petržlenovej vňate)
- soľ a čierne korenie podľa chuti
Postup
- Vo veľkej nepriľnavej panvici rozpustite na strednom plameni maslo.
- Keď je horúce, pridajte cesnak a za stáleho miešania restujte 30 sekúnd alebo kým nebude voňavý.
- Dávajte pozor, aby ste cesnak nespálili.
- Vmiešajte múku a za stáleho miešania restujte 1 minútu alebo do svetlo zlatej farby.
- Chce to restovať dostatočne dlho, aby múka nechutila surovo.
- Postupne zašľahajte smotanu.
- Dochuťte soľou a korením.
- Varte do zhustnutia, asi 1-2 minúty, občas premiešajte.
- Pokiaľ sa vytvoria nejaké hrudky, stačí ich vyšľahať.
- Doba varenia bude závisieť od viacerých faktorov, jedným z nich je veľkosť vašej panvy.
- V podstate chcete, aby sa omáčka varila len do zhustnutia.
- Vmiešajte parmezán a petržlenovú vňať.
- Dajte panvicu zo sporáka.
- Omáčka je najlepšia, keď sa podáva ihneď.
- Odstavením zhustne.
- Servírujte s ľubovoľnými cestovinami.