Ako sa niekde objaví tvaroh a kyslá smotana, máte záruku, že to bude stáť za to. Čo platí aj pri tejto cesnakovej nátierke, ktorá okrem už spomínaných surovín obsahuje aj bylinky.
Ingrediencie:
- 450 g tvarohu
- 200 g kyslej smotany
- 1/2 lyžičky soli (prípadne viac podľa chuti)
- 1/4 lyžičky čerstvo mletého čierneho korenia
- 3 strúčiky cesnaku
- 1 malá šalotka
- 1 polievková lyžica čerstvé pažítky
- 1 polievková lyžica čerstvej petržlenovej vňate
Postup:
- Cesnak olúpeme a prelisujeme, prípadne rozdrvíme napríklad v mažiari.
- Šalotku očistíme a nakrájame na čo najjemnejšie kúsky.
- Pažítku s petržlenom opláchneme a nasekáme.
- Do misky dáme tvaroh s kyslou smotanou a premiešame.
- Pridáme bylinky s cesnakom, osolíme, okoreníme a dôkladne zamiešame.
- Hotovú nátierku dáme aspoň na 1 hodinu vychladiť do chladničky.
- Skvele chutí podávaná s opečeným cesnakovým chlebom, s krekrami alebo na jednohubkách z rožkov.