Korenie, predovšetkým to čierne, patrí medzi najuniverzálnejšie a najpoužívanejšie korenie na svete. Prečo ale nepridať aj trochu korenia červeného, ktorého výrazná chuť sa s hovädzím mäsom úplne dokonale snúbi?
Ingrediencie
- 500 g hovädzieho mäsa
- 4 strúčiky cesnaku
- 1 lyžička vločiek z červeného korenia
- 2 PL masla
- olivový olej
- soľ, korenie
- čerstvá petržlenová vňať
Postup
- Na panvici rozohrejte olivový olej a pridajte doň na kocky nakrájané hovädzie mäso, ktoré ste predtým osolili a okorenili.
- Za častého miešania kúsky mäsa niekoľko minút restujte, až kým nie sú zo všetkých strán ľahko zlatohnedé.
- Mäso z panvice vyberte a pridajte do nej maslo.
- Do rozpusteného masla nasypte vločky červeného korenia a nadrobno nakrájané strúčiky cesnaku.
- Za stáleho miešania cesnak s korením varte približne minútu, kým cesnak nezačne zlátnuť.
- Vsypte do panvice hovädzie mäso, premiešajte, povarte mäso domäkka.
- Podávajte posypané nasekanou petržlenovou vňaťou.
Tento pokrm servírujte s ryžou alebo so zemiakovou kašou.