Cesnakové krevety s čili

Cesnakové krevety s čili

Recept na krevety na cesnaku s chilli je pikantnou pochúťkou, ktorá sa veľmi rýchlo stane obľúbenou. Hlavne keď ich pridáte k nejakému z týchto receptov s čínskou kapustou .

Čo budeme potrebovať

  • 450 g tigriich kreviet
  • 15 ml paradajkového pretlaku
  • 30 ml kečupu
  • 30 ml chilli-cesnakové omáčky
  • 5 g cukru
  • 1/4 lyžičky soli
  • 1/8 lyžičky bieleho korenia
  • 1/8 lyžičky sezamového oleja
  • 45 ml rastlinného oleja
  • 1 lyžička zázvoru (mletého)
  • 2 lyžičky cesnaku (jemne nasekaný)
  • 1 lyžica šalotky (jemne nakrájané)
  • 1 lyžica koriandra (jemne nasekané)
  • 15 ml ryžového vína
  • 80 ml vody

Postup

  • Krevety opláchnite pod tečúcou vodou a osušte papierovou utierkou.
  • Pripravte omáčku zmiešaním paradajkového pretlaku, kečupu, čili cesnakovej omáčky, cukru, soli, bieleho korenia a sezamového oleja v strednej miske.
  • Zohrejte olej v panvici, kým nebude horúci.
  • Zmažte krevety na oboch stranách po dobu 30 sekúnd na každej strane.
  • Krevety by mali byť z 80% uvarené. Vypnite teplotu, vyberte krevety a dajte bokom na tanier.
  • Znížte teplotu na stredne nízku a zvyšok oleja nechajte v panvici.
  • Pridajte zázvor a lúhujte 15 sekúnd a pridajte cesnak a šalotku.
  • Akonáhle skaramelizuje (asi 1 minútu), pridajte omáčku a pokračujte v miešaní a opekaní ďalšiu minútu, kým sa nezapracuje.
  • Pridajte nasekané stonky koriandra a potom ryžové víno.
  • Zvýšte teplotu na stredne vysokú a pridajte vodu, aby sa omáčka zriedila. Všetko priveďte do varu.
  • Akonáhle sa omáčka varí, pridajte krevety a všetku šťavu.
  • Krevety premiešavajte, pokiaľ nie sú úplne obalené v omáčke.
Najlepšie krevety na ázijský spôsob s cesnakom a pálivým chilli.
Zdroj: recipetineats.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.