Cesnakové kuracie rezančeky s čili

Cesnakové kuracie rezančeky s čili

Tieto lahodné pikantné chilli kúsky kurčaťa s cesnakom používajú iba 3 základné ingrediencie – papriku, cesnak a rezance, a čo je najdôležitejšie, potrebujú 10 minút na varenie! Vyzeráte si v pikantných pokrmoch? Potom si určite vychutnáte tieto pikantné kuracie kúsky .

Čo budeme potrebovať

  • 250 g rezancov
  • 250 g kuracích pŕs (nakrájané na rezančeky)
  • 75 g nakrájaných šampiňónov
  • 40 g chilli papričiek (nakrájané na tenké plátky)
  • 1 celý cesnak
  • 2 jarné cibuľky (nakrájané najemno)
  • 30 ml sezamového oleja
  • 240 g nakrájanej papriky

Na omáčku

  • 1 lyžica medu
  • 2 1/2 lyžice kečupu alebo paradajkového pretlaku
  • 2 1/2 lyžice tmavej sójovej omáčky
  • 1 lyžica octu
  • 2 lyžice omáčky Hoisin
  • 60 ml vody z rezancov

Postup

  • Na prípravu tohto receptu použite veľký wok alebo veľkú panvicu.
  • Zahrejte wok/panvicu na vysokú teplotu.
  • Do rozohriateho woku pridajte olej, nakrájané chilli papričky, cesnak a cibuľu. Neustále miešajte.
  • Akonáhle cesnak zozlatne, pridajte kuracie mäso a huby.
  • Opekajte, kým kura nezíska ľahko zlatistú farbu.
  • Pridajte nakrájanú papriku a omáčku. Vymažte 2 minúty, aby kura absorbovalo chuť.
  • Vhoďte predvarené rezance a miešajte, aby sa premiešali.
  • V malej miske zmiešajte všetky ingrediencie uvedené na omáčku.
  • Omáčku potom vmiešajte do zmesi rezancov a kurích rezancov na cesnaku.
Kuracie rezančeky obalené v pikantnom cestíčku s ázijskými rezancami.
Zdroj: dreasdaintykitchen.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.