Tieto lahodné pikantné chilli kúsky kurčaťa s cesnakom používajú iba 3 základné ingrediencie – papriku, cesnak a rezance, a čo je najdôležitejšie, potrebujú 10 minút na varenie! Vyzeráte si v pikantných pokrmoch? Potom si určite vychutnáte tieto pikantné kuracie kúsky .
Čo budeme potrebovať
- 250 g rezancov
- 250 g kuracích pŕs (nakrájané na rezančeky)
- 75 g nakrájaných šampiňónov
- 40 g chilli papričiek (nakrájané na tenké plátky)
- 1 celý cesnak
- 2 jarné cibuľky (nakrájané najemno)
- 30 ml sezamového oleja
- 240 g nakrájanej papriky
Na omáčku
- 1 lyžica medu
- 2 1/2 lyžice kečupu alebo paradajkového pretlaku
- 2 1/2 lyžice tmavej sójovej omáčky
- 1 lyžica octu
- 2 lyžice omáčky Hoisin
- 60 ml vody z rezancov
Postup
- Na prípravu tohto receptu použite veľký wok alebo veľkú panvicu.
- Zahrejte wok/panvicu na vysokú teplotu.
- Do rozohriateho woku pridajte olej, nakrájané chilli papričky, cesnak a cibuľu. Neustále miešajte.
- Akonáhle cesnak zozlatne, pridajte kuracie mäso a huby.
- Opekajte, kým kura nezíska ľahko zlatistú farbu.
- Pridajte nakrájanú papriku a omáčku. Vymažte 2 minúty, aby kura absorbovalo chuť.
- Vhoďte predvarené rezance a miešajte, aby sa premiešali.
- V malej miske zmiešajte všetky ingrediencie uvedené na omáčku.
- Omáčku potom vmiešajte do zmesi rezancov a kurích rezancov na cesnaku.