Cesnakové kurča

Cesnakové kurča

Rýchle, jednoduché a chutné. Toto kuracie mäsko vás nadchne svojou šťavnatosťou a vynikajúcou chuťou bez toho, aby vám jeho príprava zabrala, kto vie koľko času.

Ingrediencie:

  • 1/4 hrnčeka extra panenského olivového oleja
  • 3 – 4 strúčiky cesnaku
  • 1/4 hrnčeka talianskej ochutenej strúhanky
  • 1/4 hrnčeka strúhaného parmezánu
  • 4 vykostených stehien bez kože

Postup:

  • Rúru predhrejeme na 220 stupňov.
  • V malom hrnci rozohrejeme olivový olej s rozdrvenými strúčikmi cesnaku.
  • Vyprážame asi 2 minúty, aby cesnak začal pekne voňať. Potom olej s cesnakom preložíme do stredne veľkej misky.
  • Do inej misky dáme ochutenú strúhanku s parmezánom a premiešame.
  • Kuracie stehná namočíme z oboch strán v zmesi olivového oleja s cesnakom a potom obalíme v strúhanke s parmezánom.
  • Takto pripravené kura vložíme do misky na pečenie alebo pekáča vystriekaného kuchynským sprejom.
  • Vložíme do predhriatej rúry a pečieme zhruba 30 až 35 minút.
  • Potom už len stačí vybrať a servírovať. Ako príloha sa hodí zemiaková kaša.
Rýchle kuracie mäso zapečené s cesnakom.
Zdroj: https://www.allrecipes.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.