Rýchle, jednoduché a chutné. Toto kuracie mäsko vás nadchne svojou šťavnatosťou a vynikajúcou chuťou bez toho, aby vám jeho príprava zabrala, kto vie koľko času.
Ingrediencie:
- 1/4 hrnčeka extra panenského olivového oleja
- 3 – 4 strúčiky cesnaku
- 1/4 hrnčeka talianskej ochutenej strúhanky
- 1/4 hrnčeka strúhaného parmezánu
- 4 vykostených stehien bez kože
Postup:
- Rúru predhrejeme na 220 stupňov.
- V malom hrnci rozohrejeme olivový olej s rozdrvenými strúčikmi cesnaku.
- Vyprážame asi 2 minúty, aby cesnak začal pekne voňať. Potom olej s cesnakom preložíme do stredne veľkej misky.
- Do inej misky dáme ochutenú strúhanku s parmezánom a premiešame.
- Kuracie stehná namočíme z oboch strán v zmesi olivového oleja s cesnakom a potom obalíme v strúhanke s parmezánom.
- Takto pripravené kura vložíme do misky na pečenie alebo pekáča vystriekaného kuchynským sprejom.
- Vložíme do predhriatej rúry a pečieme zhruba 30 až 35 minút.
- Potom už len stačí vybrať a servírovať. Ako príloha sa hodí zemiaková kaša.