Cesnakové maslo na jednohubky a chlieb

Cesnakové maslo na jednohubky a chlieb

Klasická cesnaková nátierka je síce bezkonkurenčná, ale niekedy nie je na škodu trochu experimentovať. Keď ju navyše natrieme na francúzsky chlieb a zapečieme v rúre, budeme sa olizovať až za ušami.

Ingrediencie:

  • 1 veľký bochník francúzskeho chleba
  • 1 kocka zmäknutého masla
  • 3/4 hrnčeka strúhaného parmezánu
  • 4 strúčiky prelisovaného cesnaku
  • 1 polievková lyžica petržlenu
  • 1/4 lyžičky mletého čierneho korenia
  • Soľ podľa chuti

Postup:

  • Rúru si predhrejeme na 180 stupňov.
  • Bochník chleba rozkrojíme pozdĺžne na dve časti a zatiaľ odložíme nabok.
  • Do strednej misky dáme zmäknuté maslo, nastrúhaný parmezán, prelisovaný cesnak a nasekanú petržlenovú vňať.
  • Osolíme, okoreníme a všetko dôkladne našľaháme, aby bola zmes pekne nadýchaná.
  • Hotovú nátierku rozprestrieme na obe polovice chleba.
  • Priklopíme k sebe a starostlivo zabalíme do alobalu.
  • Položíme na plech a vložíme do predhriatej rúry.
  • Pečieme zhruba 10 – 15 minút.
  • Potom odstránime alobal a necháme piecť ešte asi 5 – 7 minút.
  • Akonáhle má chlieb zlatohnedý odtieň, máme hotovo.
  • Nátierku môžeme samozrejme konzumovať aj v čerstvom stave, ale takto zapečená je bombastická.
Zmes z masla a cesnaku na zapekanie v rúre.
Zdroj: https://www.chef-in-training.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.