Klasická cesnaková nátierka je síce bezkonkurenčná, ale niekedy nie je na škodu trochu experimentovať. Keď ju navyše natrieme na francúzsky chlieb a zapečieme v rúre, budeme sa olizovať až za ušami.
Ingrediencie:
- 1 veľký bochník francúzskeho chleba
- 1 kocka zmäknutého masla
- 3/4 hrnčeka strúhaného parmezánu
- 4 strúčiky prelisovaného cesnaku
- 1 polievková lyžica petržlenu
- 1/4 lyžičky mletého čierneho korenia
- Soľ podľa chuti
Postup:
- Rúru si predhrejeme na 180 stupňov.
- Bochník chleba rozkrojíme pozdĺžne na dve časti a zatiaľ odložíme nabok.
- Do strednej misky dáme zmäknuté maslo, nastrúhaný parmezán, prelisovaný cesnak a nasekanú petržlenovú vňať.
- Osolíme, okoreníme a všetko dôkladne našľaháme, aby bola zmes pekne nadýchaná.
- Hotovú nátierku rozprestrieme na obe polovice chleba.
- Priklopíme k sebe a starostlivo zabalíme do alobalu.
- Položíme na plech a vložíme do predhriatej rúry.
- Pečieme zhruba 10 – 15 minút.
- Potom odstránime alobal a necháme piecť ešte asi 5 – 7 minút.
- Akonáhle má chlieb zlatohnedý odtieň, máme hotovo.
- Nátierku môžeme samozrejme konzumovať aj v čerstvom stave, ale takto zapečená je bombastická.