Cesnakové uzlíky s bylinkami

Cesnakové uzlíky s bylinkami

Tajomstvo tejto slanej pochúťky je ukryté predovšetkým v jej cesnakovo-bylinkovom prelive.

Ingrediencie:

Na cesto

  • 3 a 1/2 šálky múky
  • 1 a 1/3 šálky teplej vody
  • 2 čajové lyžičky suchého droždia
  • 1 PL cukru
  • 2 PL olivového oleja
  • 1/2 čajovej lyžičky sušeného mletého cesnaku
  • 3/4 čajovej lyžičky soli

Na potretie

  • 5 PL masla
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 1 čajová lyžička talianskych byliniek
  • 1/4 šálky strúhaného parmezánu
  • 2 PL čerstvej petržlenovej vňate
  • soľ

Postup:

  1. V miske si pripravte z droždia, cukru a trochy vody kvások. Nechajte 5 minút odpočívať.
  2. Následne ku kvásku pridajte olivový olej, soľ, cesnakový prášok a polovicu množstva múky.
  3. Premiešajte a potom pridajte aj zvyšok múky a vody.
  4. Následne ručne alebo pomocou hnetača spracujte do podoby hladkého cesta.
  5. Cesto potom preložte do inej olejom vymastenej misy, prekryte alobalom a nechajte približne 60 minút kysnúť na teplom mieste.
  6. Následne cesto vyklopte na dosku a pripravte si z neho šestnásť rovnako veľkých kúskov.
  7. Tie následne spracujte do podoby približne 30 centimetrov dlhých valčekov, z ktorých uviažte uzlíky.
  8. Uzlíky položte na plech s papierom na pečenie a nechajte ešte chvíľu odpočinúť.
  9. Medzitým si predhrejte rúru na 180 ° C a pripravte si cesnakový preliv.
  10. V hrnci rozpustite maslo, pridajte doň prelisované strúčiky cesnaku, talianske bylinky a soľ.
  11. Približne polovicou tejto zmesi potom uzly potrite a dajte na 20-25 minút piecť.

Po vybratí z rúry ešte teplé pečivo znova potrite zvyškom cesnakového masla a posypte parmezánom a nasekanou petržlenovou vňaťou.

Kysnuté uzlíky na slano s cesnakom a bylinkami
zdroj: sallysbakingaddition.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.