Cesnakové zemiaky so syrom

Cesnakové zemiaky so syrom

Hľadáte perfektnú prílohu na víkendový obed? Tieto epické zapekané zemiaky s parmezánom a cesnakovým maslom sú zvonku krásne chrumkavé a vo vnútri naopak skvele jemné. A pritom sa jedná o taký jednoduchý pokrm!

Ingrediencie

  • 1,5 kg baby červených zemiakov, umytých a pokrájaných na štvrtky
  • 1/4 šálky (60 ml) olivového oleja
  • 6 veľkých strúčikov cesnaku, jemne nasekaných alebo drvených
  • soľ a čierne korenie podľa chuti
  • 1 polievková lyžica talianskeho korenia
  • 3/4 šálky strúhaného parmezánu
  • 1/2 šálky masla
  • čerstvá nasekaná petržlenová vňať, na ozdobu
  • 1/2 šálky chrumkavých kúskov slaniny (voliteľne)

Postup

  1. Predhrejte rúru na 200 °C.
  2. Veľký plech na pečenie pomažte olivovým olejom a odložte nabok.
  3. Baby červené zemiaky predvarte vo vriacej vode cca 5 až 8 minút.
  4. Vo veľkej miske zmiešajte 1/4 šálky olivového oleja, cesnak, soľ, korenie, korenie a parmezán a premiešajte.
  5. Pridajte trochu viac olivového oleja, pokiaľ parmezán väčšinu absorboval.
  6. Predvarené zemiaky poriadne premiešajte s pripravenou zmesou, aby boli všetky rovnomerne obalené.
  7. Na pripravený plech rozložte zemiaky v jednej vrstve rezom dole.
  8. Vložte plech na spodný rošt rúry.
  9. Pečte zemiaky po dobu 25 minút (z toho ich po 15 minútach obráťte), kým nebudú na okrajoch hnedé a chrumkavé.
  10. Medzitým v mikrovlnke rozpustite maslo a zmiešajte ho s nasekanou petržlenovou vňaťou.
  11. Opečené zemiaky vyberte z rúry a pokvapkajte ich maslom s petržlenovou vňaťou.
  12. Pridajte kúsky slaniny, premiešajte, aby ste zemiaky dobre obalili, a ihneď podávajte.
  13. Užite si to!
Zemiaky z rúry so slaninou a petržlenovou vňaťou v mise.
www.eatwell101.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.