Cesto bez kysnutia

Cesto bez kysnutia

Každý recept ponúka určité vlastnosti, ktoré tvoria základ pre chutnú pizzu a inak tomu nie je ani v tomto prípade. Príprava je maximálne jednoduchá, rýchla a hlavne bez zdĺhavého kysnutia. Výhodou je aj to, že si môžeme cesto pripraviť aj do zásoby a uložiť do mrazničky.

Ingrediencie:

  • 1 a 1/2 hrnčeka teplej vody (nesmie byť vriaci)
  • 2 polievkové lyžice cukru kryštál
  • 1 lyžica instantného droždia
  • 3 a 1/2 hrnčeka polohrubej múky
  • 1/2 lyžičky morskej soli
  • 1/2 lyžičky cesnakového prášku
  • 1/2 lyžičky talianskeho korenia

Postup:

  • Predhrejeme si rúru na 200 stupňov a nachystáme formu na pizzu alebo plech na pečenie. Vyložíme papierom na pečenie a odložíme nabok.
  • V miske zmiešame vodu, instantné droždie, cukor a necháme 5 minút odležať.
  • Pridáme soľ, múku, korenie a miesime tak dlho, kým sa všetko nespojí. Môžeme použiť aj stojanový mixér s hákom na cesto.
  • Po uhnetení cesto rozdelíme na dve až tri rovnaké časti. Záleží na tom, akú silnú chceme kôrku. Môžeme urobiť aj jednu veľkú pizzu na celý plech.
  • Vial, doštičku či kuchynskú plochu posypeme múkou a pomocou valčeka cesto vyvaľkáme do tvaru kruhu, prípadne obdĺžnika.
  • Okraje cesta potrieme extra panenským olivovým olejom a prenesieme na pripravený plech či formu.
  • Ozdobíme podľa ľubovôle a vložíme do predhriatej rúry. Pečieme 7 – 10 minút, kým kôrka nezíska zlatohnedý odtieň.
  • Potom vyberieme z rúry, necháme cca 5 minút odpočinúť a až potom nakrájame na jednotlivé porcie.
Pizza cesto bez kysnutia hotové za pár minút.
Zdroj: https://www.theovenlight.net/

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.