Každý recept ponúka určité vlastnosti, ktoré tvoria základ pre chutnú pizzu a inak tomu nie je ani v tomto prípade. Príprava je maximálne jednoduchá, rýchla a hlavne bez zdĺhavého kysnutia. Výhodou je aj to, že si môžeme cesto pripraviť aj do zásoby a uložiť do mrazničky.
Ingrediencie:
- 1 a 1/2 hrnčeka teplej vody (nesmie byť vriaci)
- 2 polievkové lyžice cukru kryštál
- 1 lyžica instantného droždia
- 3 a 1/2 hrnčeka polohrubej múky
- 1/2 lyžičky morskej soli
- 1/2 lyžičky cesnakového prášku
- 1/2 lyžičky talianskeho korenia
Postup:
- Predhrejeme si rúru na 200 stupňov a nachystáme formu na pizzu alebo plech na pečenie. Vyložíme papierom na pečenie a odložíme nabok.
- V miske zmiešame vodu, instantné droždie, cukor a necháme 5 minút odležať.
- Pridáme soľ, múku, korenie a miesime tak dlho, kým sa všetko nespojí. Môžeme použiť aj stojanový mixér s hákom na cesto.
- Po uhnetení cesto rozdelíme na dve až tri rovnaké časti. Záleží na tom, akú silnú chceme kôrku. Môžeme urobiť aj jednu veľkú pizzu na celý plech.
- Vial, doštičku či kuchynskú plochu posypeme múkou a pomocou valčeka cesto vyvaľkáme do tvaru kruhu, prípadne obdĺžnika.
- Okraje cesta potrieme extra panenským olivovým olejom a prenesieme na pripravený plech či formu.
- Ozdobíme podľa ľubovôle a vložíme do predhriatej rúry. Pečieme 7 – 10 minút, kým kôrka nezíska zlatohnedý odtieň.
- Potom vyberieme z rúry, necháme cca 5 minút odpočinúť a až potom nakrájame na jednotlivé porcie.