Cesto na langoše kysnuté

Cesto na langoše kysnuté

Žiadne slávnosti sa nezaobídu bez vône cesnaku a čerstvo usmažených langošov! Teraz máte možnosť si recept na langoše z kysnutého cesta urobiť aj vy sami doma.

Čo budeme potrebovať

  • 500 g hladkej múky
  • 1 droždie
  • 250 ml mlieka
  • štipka soli

Postup

  1. Na trochu múky dáme lyžičku cukru a droždia. Pridáme 100 ml mlieka. Necháme bokom, kým sa nezačnú robiť bubliny.
  2. Pridáme zvyšné mlieko aj múku, osolíme a vypracujeme hladké cesto.
  3. Cesto by sa malo odlepovať od varešky. Potom ho poprášime múkou a necháme približne 30 minút odstáť.
  4. Potom vytvarujeme bochníčky a necháme ďalších 15 minút stáť na pomúčenej doske.
  5. Nakoniec vyťahujeme do placiek a tie sprudka vyprážame po oboch stranách vo vyššej vrstve oleja.

Máte radi pečenie z kysnutého cesta? Už ste premýšľali o obstaraní domácej pekárne? Pokiaľ sa chcete dozvedieť viac, prečítajte si veľkú recenziu domácich pekární.

Do chrumkava vypečené cesto so syrom a kyslou smotanou.
Zdroj: happyfoodstube.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.