Žiadne slávnosti sa nezaobídu bez vône cesnaku a čerstvo usmažených langošov! Teraz máte možnosť si recept na langoše z kysnutého cesta urobiť aj vy sami doma.
Čo budeme potrebovať
- 500 g hladkej múky
- 1 droždie
- 250 ml mlieka
- štipka soli
Postup
- Na trochu múky dáme lyžičku cukru a droždia. Pridáme 100 ml mlieka. Necháme bokom, kým sa nezačnú robiť bubliny.
- Pridáme zvyšné mlieko aj múku, osolíme a vypracujeme hladké cesto.
- Cesto by sa malo odlepovať od varešky. Potom ho poprášime múkou a necháme približne 30 minút odstáť.
- Potom vytvarujeme bochníčky a necháme ďalších 15 minút stáť na pomúčenej doske.
- Nakoniec vyťahujeme do placiek a tie sprudka vyprážame po oboch stranách vo vyššej vrstve oleja.
Máte radi pečenie z kysnutého cesta? Už ste premýšľali o obstaraní domácej pekárne? Pokiaľ sa chcete dozvedieť viac, prečítajte si veľkú recenziu domácich pekární.