Cesto na pizzu z jogurtu

Cesto na pizzu z jogurtu

V dnešnej dobe sa veľa z nás snaží žiť aspoň trochu zdravšie a prispôsobuje tomu nielen svoj životný štýl, ale aj používané ingrediencie.

Zvlášť pokiaľ sa snažíte konzumovať len také potraviny, ktoré majú nízky obsah cukru aj tuku. Tento recept je z gréckeho jogurtu, neobsahuje však droždie a tým pádom nemusí kysnúť. Neváhajte a prejdite si recepty na jogurt podľa vlastnej chuti .

Ingrediencie:

  • 1 hrnček polohrubej múky
  • 1 a 1/2 lyžičky kypriaceho prášku do pečiva
  • 1/2 lyžičky morskej soli
  • 3/4 lyžičky cesnakového prášku
  • 1/2 lyžičky cibuľového prášku
  • 1 hrnček čistého odtučneného gréckeho jogurtu

Postup:

  • Do veľkej misy nasypeme múku, kypriaci prášok do pečiva, cesnakový aj cibuľový prášok, soľ a starostlivo premiešame, aby sa všetko premiešalo a prevzdušnilo.
  • Pridáme grécky jogurt a vypracujeme hladké cesto, ktoré dáme rovno na dosku.
  • Rozdelíme na dve časti alebo môžeme nechať vcelku.
  • Pomocou valčeka rozvaľkáme na tenkú placku, ktorú prenesieme na plech vyložený papierom na pečenie alebo potretý olivovým olejom.
  • Predhrejeme si rúru na 225 stupňov.
  • Ozdobíme podľa chuti a vložíme do predhriatej rúry.
  • Pečieme 12 až 18 minút, aby bol povrch zlatisto hnedý a kôrka chrumkavá, ale nie spálená.
  • Po upečení vyberieme plech z rúry a dáme na 10 minút stranou, aby nebola pizza taká rozpálená.
  • Potom už len stačí rozkrájať na porcie a servírovať.

Tip: Ak sa rozhodneme urobiť menšie pizze a rozdeliť cesto namiesto jednej veľkej napríklad na 4 pizze, musíme dobu pečenia skrátiť na 8 – 10 minút.

Pizza cesto z gréckeho jogurtu.
Zdroj: https://www.simplyscratch.com/

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.