V dnešnej dobe sa veľa z nás snaží žiť aspoň trochu zdravšie a prispôsobuje tomu nielen svoj životný štýl, ale aj používané ingrediencie.
Zvlášť pokiaľ sa snažíte konzumovať len také potraviny, ktoré majú nízky obsah cukru aj tuku. Tento recept je z gréckeho jogurtu, neobsahuje však droždie a tým pádom nemusí kysnúť. Neváhajte a prejdite si recepty na jogurt podľa vlastnej chuti .
Ingrediencie:
- 1 hrnček polohrubej múky
- 1 a 1/2 lyžičky kypriaceho prášku do pečiva
- 1/2 lyžičky morskej soli
- 3/4 lyžičky cesnakového prášku
- 1/2 lyžičky cibuľového prášku
- 1 hrnček čistého odtučneného gréckeho jogurtu
Postup:
- Do veľkej misy nasypeme múku, kypriaci prášok do pečiva, cesnakový aj cibuľový prášok, soľ a starostlivo premiešame, aby sa všetko premiešalo a prevzdušnilo.
- Pridáme grécky jogurt a vypracujeme hladké cesto, ktoré dáme rovno na dosku.
- Rozdelíme na dve časti alebo môžeme nechať vcelku.
- Pomocou valčeka rozvaľkáme na tenkú placku, ktorú prenesieme na plech vyložený papierom na pečenie alebo potretý olivovým olejom.
- Predhrejeme si rúru na 225 stupňov.
- Ozdobíme podľa chuti a vložíme do predhriatej rúry.
- Pečieme 12 až 18 minút, aby bol povrch zlatisto hnedý a kôrka chrumkavá, ale nie spálená.
- Po upečení vyberieme plech z rúry a dáme na 10 minút stranou, aby nebola pizza taká rozpálená.
- Potom už len stačí rozkrájať na porcie a servírovať.
Tip: Ak sa rozhodneme urobiť menšie pizze a rozdeliť cesto namiesto jednej veľkej napríklad na 4 pizze, musíme dobu pečenia skrátiť na 8 – 10 minút.