Cestovinový šalát s hermelínom

Cestovinový šalát s hermelínom

Cestoviny, surový cesnak alebo cibuľa, paradajky, bazalka, olivový olej, čerstvá mozzarella sú dokonalou chuťovou kombináciou, ktorá vám nedovolí prestať!

Čo budeme potrebovať

  • 450 g cestovín farfalle alebo penne
  • 4 paradajky (červené a žlté)
  • 4 plátky prosciutta
  • 3 strúčiky cesnaku (nasekané)
  • 1 šálka nasekanej čerstvej bazalky
  • 2 lyžice olivového oleja
  • štipka soli
  • 140 g hermelínu

Postup

  • Cestoviny varte podľa návodu na obale do al dente, asi 8 až 10 minút.
  • Medzitým si nadrobno nakrájame paradajky.
  • Prosciutto nakrájajte na tenké prúžky.
  • Dajte do veľkej misy s cesnakom a bazalkou. Pridajte olej a soľ, premiešajte.
  • Hermelín nakrájajte na malé kúsky.
  • Keď sú cestoviny uvarené, nalejte a odložte si asi 50 ml cestovinovej vody.
  • Sceďte cestoviny a potom ich vráťte do hrnca.
  • Pridajte paradajky a hermelín. Premiešajte.
  • V prípade potreby vmiešajte po troškách vodu z cestovín, pokiaľ nebude krémová.
Lahodné krémové cestoviny obalené v jemnom dresingu s hermelínom.
Zdroj: sweetsaltytart.com

Špargľa je skvelou surovinou snáď do každého jedla! Pripravte si jeden z týchto rozmanitých receptov so špargľou .

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.