Cestoviny, surový cesnak alebo cibuľa, paradajky, bazalka, olivový olej, čerstvá mozzarella sú dokonalou chuťovou kombináciou, ktorá vám nedovolí prestať!
Čo budeme potrebovať
- 450 g cestovín farfalle alebo penne
- 4 paradajky (červené a žlté)
- 4 plátky prosciutta
- 3 strúčiky cesnaku (nasekané)
- 1 šálka nasekanej čerstvej bazalky
- 2 lyžice olivového oleja
- štipka soli
- 140 g hermelínu
Postup
- Cestoviny varte podľa návodu na obale do al dente, asi 8 až 10 minút.
- Medzitým si nadrobno nakrájame paradajky.
- Prosciutto nakrájajte na tenké prúžky.
- Dajte do veľkej misy s cesnakom a bazalkou. Pridajte olej a soľ, premiešajte.
- Hermelín nakrájajte na malé kúsky.
- Keď sú cestoviny uvarené, nalejte a odložte si asi 50 ml cestovinovej vody.
- Sceďte cestoviny a potom ich vráťte do hrnca.
- Pridajte paradajky a hermelín. Premiešajte.
- V prípade potreby vmiešajte po troškách vodu z cestovín, pokiaľ nebude krémová.
Špargľa je skvelou surovinou snáď do každého jedla! Pripravte si jeden z týchto rozmanitých receptov so špargľou .