Tradičný austrálsky vrstvený chrumkavý šalát s krevetami, cestovinami, avokádom a luxusnou omáčkou ocenia aj tí najnáročnejší hostia na vašej letnej párty!
Ingrediencie
- 220 g surových cestovín Fusilli
- 2 kg veľkých varených tigriích kreviet
- 300 g cherry paradajok, rozpolených
- 1 polievková lyžica nasekané čerstvé pažítky
- 1 polievková lyžica olivového oleja
- 2 veľká zrelá avokáda
- 1 polievková lyžica čerstvej citrónovej šťavy
- 3 veľké uhorky
- 100 g bazalkového pesta
- 1 malý ľadový šalát, nasekaný najemno
- čerstvá petržlenová vňať
Na omáčku:
- 100 g krémového syra
- 65 g kyslej smotany
- 60 g majonézy
- 2 lyžice paradajkovej omáčky
- 1 polievková lyžica čerstvej citrónovej šťavy
- 2 lyžičky dijonskej horčice
- 1 polievková lyžica najemno nasekané čerstvé pažítky
- 1 polievková lyžica jemne nasekaného čerstvého kôpru
- 6 kvapiek tabasco omáčky
Postup
- Cestoviny uvarte vo veľkom hrnci v osolenej vriacej vody podľa pokynov na obale.
- Opláchnite pod studenou vodou.
- Sceďte a dajte bokom vychladnúť.
- Medzitým olúpte krevety a nechajte 7 kreviet s chvosty.
- Paradajky, pažítku a olej zmiešajte v mise.
- Avokádo roztlačte v mise a vmiešajte citrónovú šťavu.
- Jemne nakrájajte 2 uhorky.
- Olúpte zvyšné 1 na ozdobné stužky.
- Kokteilovú omáčku pripravíte pomocou elektrického šľahača, ktorý vyšľahá krémový syr dohladka.
- Vmiešajte kyslú smotanu a majonézu.
- Vmiešajte zvyšné prísady.
- Cestoviny zmiešajte v mise s pestom.
- Kokteilovú omáčku rozotrite na dno 3L misky s rovným okrajom.
- Navrch dajte šalát, olúpané krevety, nakrájanú uhorku, cestoviny s pestom a avokádo.
- Vyhlaďte povrch.
- Usporiadajte zvyšné krevety na jednej strane okraja misy.
- Uhorkové stužky stočte do zvitkov.
- Usporiadajte ich okolo vnútorného okraja misy z oboch strán kreviet.
- Naplňte stred paradajkovou zmesou.
- Podávajte posypané petržlenovou vňaťou.