Vajcia tvoria úžasnú kombináciu nielen so zeleninou, ale aj s cestovinami. Presvedčte sa o tom prostredníctvom tohto receptu!
Ingrediencie:
- 200 g cestovín podľa vlastného výberu
- 2 vajcia
- 1 červená kapia
- 1-2 mrkvy
- 1-2 stopkaté zelery
- 1/2 červenej cibule
- 1-2 PL čerstvej petržlenovej vňate
Dresing
- 1/2 šálky majonézy
- 1/2 šálky gréckeho jogurtu
- 1 a 1/2 PL bieleho vínneho octu
- 2 čajové lyžičky dijonskej horčice
- 2 čajové lyžičky medu
- soľ, korenie
Postup:
- Uvarte si vajcia natvrdo a cestoviny v hrnci s osolenou vodou podľa návodu na obale.
- Uvarené cestoviny prepláchnite studenou vodou a nechajte dobre odkvapkať.
- Vajíčka olúpte a nakrájajte na kocky.
- Na kocky či rezančeky nakrájajte aj papriku, mrkvu, zeler a cibuľu.
- V miske zmiešajte majonézu, grécky jogurt, ocot, horčicu, med a dochuťte soľou a korením.
- Dobre odkvapkané cestoviny dajte do väčšej misy spolu s vajcami, paprikou, mrkvou, zelerom a cibuľou.
- Zalejte dresingom, pridajte petržlenovú vňať a premiešajte.
Tento cestovino-vajíčkový šalát so zeleninou je skvelým variantom ľahkého obeda, ktorý si môžete vziať ľahko so sebou do práce.
Vajíčka sa najčastejšie konzumujú ako miešané, natvrdo alebo vo forme volského oka. To ale nie sú jediné možnosti. Inšpirujte sa našimi receptami na varené vajíčka 5krát inak !