Cestovinový tuniakový šalát

Cestovinový tuniakový šalát

Tento recept si zamilujú všetci, ktorí majú radi ryby a iné vodné pochúťky. S cestovinami a zeleninou tvorí vynikajúci pokrm plný zdraviu prospešných surovín.

Ingrediencie:

Na šalát:

  • 250 g celozrnných cestovín penne
  • 3 stonky stopkového zeleru
  • 1 šálka mrazeného zeleného hrášku
  • 190 g tuniaka z konzervy (v olivovom oleji)
  • 1 malá červená cibuľa alebo 1/2 väčšia

Na krémovú omáčku:

  • 1 zrelé avokádo (v obchodoch je označené ako Ready to eat)
  • 1 téglik gréckeho jogurtu
  • 3 vetvičky nakrájaného kôpru
  • Šťava z 1/2 chemicky neošetreného citróna
  • 1 polievková lyžica dijonskej horčice
  • 2 strúčiky prelisovaného cesnaku
  • 1 lyžička chilli vločiek
  • Soľ a mleté čierne korenie podľa chuti

Postup:

  • Stopkový zeler nakrájame na tenké plátky. Hrášok musíme pred použitím rozmraziť.
  • Cibuľu očistíme a rozkrájame na tenké plátky.
  • Cestoviny uvaríme podľa pokynov, ktoré sú vždy uvedené na obale, potom precedíme a necháme vychladnúť.
  • Do nádoby kuchynského robota dáme všetky suroviny na omáčku/dresing a mixujeme tak dlho, pokiaľ nie sú hladké a dobre premiešané.
  • Ochutnáme a podľa potreby ešte osolíme, prípadne môžeme pridať aj korenie alebo chilli, záleží, ako máme radi korenené.
  • Vychladnuté cestoviny presypeme z cedníka do veľkej misy, zalejeme dresingom a dôkladne premiešame, aby sa omáčka dostala naozaj všade.
  • Potom už iba stačí rozdeliť do misiek a môžeme servírovať.
Šalát s tuniakom, hráškom a celozrnnými cestovinami ako chutná večera.
Zdroj: https://healthyfitnessmeals.com/

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.