Tento recept si zamilujú všetci, ktorí majú radi ryby a iné vodné pochúťky. S cestovinami a zeleninou tvorí vynikajúci pokrm plný zdraviu prospešných surovín.
Ingrediencie:
Na šalát:
- 250 g celozrnných cestovín penne
- 3 stonky stopkového zeleru
- 1 šálka mrazeného zeleného hrášku
- 190 g tuniaka z konzervy (v olivovom oleji)
- 1 malá červená cibuľa alebo 1/2 väčšia
Na krémovú omáčku:
- 1 zrelé avokádo (v obchodoch je označené ako Ready to eat)
- 1 téglik gréckeho jogurtu
- 3 vetvičky nakrájaného kôpru
- Šťava z 1/2 chemicky neošetreného citróna
- 1 polievková lyžica dijonskej horčice
- 2 strúčiky prelisovaného cesnaku
- 1 lyžička chilli vločiek
- Soľ a mleté čierne korenie podľa chuti
Postup:
- Stopkový zeler nakrájame na tenké plátky. Hrášok musíme pred použitím rozmraziť.
- Cibuľu očistíme a rozkrájame na tenké plátky.
- Cestoviny uvaríme podľa pokynov, ktoré sú vždy uvedené na obale, potom precedíme a necháme vychladnúť.
- Do nádoby kuchynského robota dáme všetky suroviny na omáčku/dresing a mixujeme tak dlho, pokiaľ nie sú hladké a dobre premiešané.
- Ochutnáme a podľa potreby ešte osolíme, prípadne môžeme pridať aj korenie alebo chilli, záleží, ako máme radi korenené.
- Vychladnuté cestoviny presypeme z cedníka do veľkej misy, zalejeme dresingom a dôkladne premiešame, aby sa omáčka dostala naozaj všade.
- Potom už iba stačí rozdeliť do misiek a môžeme servírovať.