Cestoviny alla carbonara s hráškom a šunkou

Cestoviny alla carbonara s hráškom a šunkou

Toto moderné poňatie klasického talianskeho cestovinového pokrmu používa šťavnatú šunku namiesto tradičnej pancetty. Rovnako ako uvarenie krémovej omelety na raňajky, aj v tomto recepte závisí od správneho zaobchádzania s vajcami, aby bol výsledný pokrm viac ako lahodný. Držte sa nášho postupu a úspech je zaručený!

Čo budeme potrebovať

  1. 3 vajcia
  2. 3 žĺtky
  3. Lyžička soli
  4. Lyžička čerstvo mletého čierneho korenia
  5. 150 g syra pecorino (strúhaného)
  6. 2 lyžice extra panenského olivového oleja
  7. 230 g nakrájanej šunky
  8. 2 veľké šalotky (nakrájané na tenké plátky)
  9. 250 g mrazeného hrášku
  10. 500 g špaget
  11. 50 g masla
  12. Lyžička citrónovej šťavy
  13. 2 lyžice čerstvé pažítky (najemno nakrájané)

Postup

  1. Vajcia a žĺtky vyšľaháme dohromady v malej miske, kým sa dôkladne nespoja
  2. Primiešame soľ, korenie a 100 g syra
  3. Všetko dáme bokom
  4. Vo veľkej panvici si zohrejeme olej na strednú teplotu
  5. Pridáme šunku a šalotku a za častého miešania asi 6 minút vyprážame, kým šalotka nezmäkne
  6. Pridáme hrášok a 150 ml vody
  7. Zmes privedieme do varu na stredne vysokú až vysokú teplotu
  8. Všetko spoločne, za občasného miešania varíme, kým hrášok nezmäkne, asi 5 minút
  9. Panvicu zložíme z platne
  10. Cestoviny si v hrnci s vriacou osolenou vodou uvaríme podľa návodu na obale
  11. Keď sú uvarené na skus, tak ich pomocou klieští preložíme do panvice
  12. Z cestovinovej vody si odoberieme asi 150 ml, ktorú ešte použijeme
  13. Špagety necháme asi 2 minúty v panvici odpočívať
  14. Medzitým za stáleho miešania postupne prilievame hrnček odloženej vody na varenie do vaječnej zmesi
  15. Potom pomaly vlejeme vaječnú zmes do cestovinovej zmesi na panvici
  16. Za stáleho miešania spolu ingrediencie prepojíme
  17. Maslo a citrónovú šťavu pridáme do malého hrnca na sporák
  18. Zmes zahrejeme, aby sa maslo rozpustilo, a potom maslovú zmes vmiešame do cestovín s vajíčkom
  19. Cestoviny rovnomerne rozdelíme do štyroch teplých misiek
  20. Rovnomerne ich posypeme pažítkou a zvyšným syrom
Lahodné vaječné špagety s hráškom a šunkou.
Zdroj: buzzfeed.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.