Cestoviny bez lepku

Cestoviny bez lepku

Zháňať suroviny pre celiakov nie je vždy jednoduché, takže keď je možné si niečo vyrobiť v pohodlí domova, hneď sa toho chytíme. Tento recept je jednoduchý a zvládne ho každý. Počas chvíľky sa tak dá vykúzliť super rýchly pokrm.

Ingrediencie:

  • 280 g viacúčelovej bezlepkovej múky
  • 1 lyžička xantánovej gumy
  • 45 g modifikovaného tapiokového škrobu
  • 1/2 lyžičky vločkovej soli (tiež sa jej hovorí kóšer soľ)
  • 2 vajcia + 2 žĺtky
  • 1 polievková lyžica extra panenského olivového oleja
  • 125 – 150 ml teplej vody

Postup:

  • Do nádoby kuchynského robota nasypeme preosiatu bezlepkovú múku, pridáme xantánovú gumu, soľ, olivový olej, vajcia a žĺtky.
  • Zapneme na strednú rýchlosť a miešame, kým sa všetko nespojí.
  • Prilejeme 125 ml vody a ďalej nechávame premiešať. Podľa potreby ešte pridáme zvyšok vody.
  • Akonáhle sa cesto zhromažďuje na jednej strane misy, máme hotovo. Keby bolo cesto až veľmi tuhé, vmiešame ešte trochu vody.
  • Vypneme robota a hotové cesto preložíme na pomúčenú dosku alebo inú pracovnú plochu.
  • Rozdelíme ho na 4 rovnako veľké diely. Jeden diel si necháme na spracovanie, ostatné zakryjeme igelitom, aby cesto zostalo vlhké.
  • Cesto vypracujeme, aby bolo hladké a rozpolíme. Každú polovicu rozvaľkáme na tenkú placku.
  • Pomocou ostrého noža nakrájame na akýkoľvek tvar, čo nás napadne. Prípadne môžeme cesto vyváľať po častiach na cestovinovom strojčeku.
Recept na domáce bezlepkové cestoviny.
Zdroj: https://glutenfreeonashoestring.com/

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.