Cestoviny carbonara s kuracím mäsom

Cestoviny carbonara s kuracím mäsom

Táto varianta krémových talianskych cestovín s chrumkavými kuracími škvarkami je úplným hitom! Aróma a chuť citrónovej kôry navyše ešte rozjasnia bohatú, krémovú omáčku.

Čo budeme potrebovať

  1. Kuracie stehno s kožou
  2. 200 ml smotany na varenie
  3. 3 žĺtky
  4. Parmezán (strúhaný)
  5. Petržlen
  6. Citrón
  7. Soľ
  8. Biele korenie

Postup

  1. Kožu z kuracieho stehna odstránime, nakrájame na malé kocky a tie opečieme do chrumkava
  2. Vo veľkom hrnci si do varu privedieme osolenú vodu
  3. Cestoviny si uvaríme podľa návodu na obale, tak aby boli al dente (na skus)
  4. Medzitým si v mise vyšľaháme žĺtky so smotanou a 2 lyžicami parmezánu a štipkou soli
  5. Polovicu kuracieho stehna si nakrájame na kúsky, ktoré si orestujeme
  6. Pridáme k nemu vypečenú kožičku a stiahneme panvicu z platne
  7. Špagety scedíme a vrátime ich do horúceho hrnca
  8. Pridáme žĺtkovú zmes nasekanú petržlenovú vňať, kuracie stehno a škvarky
  9. Rýchlo premiešame a podávame s nastrúhanou citrónovou kôrou a čerstvo mletým čiernym korením

Zostalo vám zo sobotňajšieho obeda viac upečeného kuracieho mäsa ako ste schopní zjesť? A súslovie plytvania potravinami vám dvíha žlč? Použite ho do týchto najlepších nátierok z kuracieho mäsa , ktoré sú lahodné, jednoduché a rýchle. Uvidíte, že zvyšné mäso zmizne jedna, dve!

Najlepší recept na carbonara špagety s kurím mäsom.
Zdroj: kitchenswagger.com

Mleté mäso je výborné aj do ďalších pokrmov. Ktoré keď sa pripravia podľa nášho postupu, tak tieto recepty s mletým mäsom a paradajkovou omáčkou nemajú chybu. Mäso bude také šťavnaté a mäkké, že tomu nebudete ani veriť!

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.