Táto varianta krémových talianskych cestovín s chrumkavými kuracími škvarkami je úplným hitom! Aróma a chuť citrónovej kôry navyše ešte rozjasnia bohatú, krémovú omáčku.
Čo budeme potrebovať
- Kuracie stehno s kožou
- 200 ml smotany na varenie
- 3 žĺtky
- Parmezán (strúhaný)
- Petržlen
- Citrón
- Soľ
- Biele korenie
Postup
- Kožu z kuracieho stehna odstránime, nakrájame na malé kocky a tie opečieme do chrumkava
- Vo veľkom hrnci si do varu privedieme osolenú vodu
- Cestoviny si uvaríme podľa návodu na obale, tak aby boli al dente (na skus)
- Medzitým si v mise vyšľaháme žĺtky so smotanou a 2 lyžicami parmezánu a štipkou soli
- Polovicu kuracieho stehna si nakrájame na kúsky, ktoré si orestujeme
- Pridáme k nemu vypečenú kožičku a stiahneme panvicu z platne
- Špagety scedíme a vrátime ich do horúceho hrnca
- Pridáme žĺtkovú zmes nasekanú petržlenovú vňať, kuracie stehno a škvarky
- Rýchlo premiešame a podávame s nastrúhanou citrónovou kôrou a čerstvo mletým čiernym korením
Zostalo vám zo sobotňajšieho obeda viac upečeného kuracieho mäsa ako ste schopní zjesť? A súslovie plytvania potravinami vám dvíha žlč? Použite ho do týchto najlepších nátierok z kuracieho mäsa , ktoré sú lahodné, jednoduché a rýchle. Uvidíte, že zvyšné mäso zmizne jedna, dve!
Mleté mäso je výborné aj do ďalších pokrmov. Ktoré keď sa pripravia podľa nášho postupu, tak tieto recepty s mletým mäsom a paradajkovou omáčkou nemajú chybu. Mäso bude také šťavnaté a mäkké, že tomu nebudete ani veriť!