Cestoviny na sladko s tvarohom a hrozienkami

Cestoviny na sladko s tvarohom a hrozienkami

Viete, že rezance s tvarohom sú veľmi obľúbené v Maďarsku? Tento recept je navyše ozvláštnený hneď niekoľkými ďalšími zaujímavými ingredienciami, ako sú hrozienka či kukuričné lupienky.

Ingrediencie:

  • 400 g cestovín
  • 3/4 šálky cukru
  • 50 g masla
  • 400 g tvarohu
  • 400 g kyslej smotany
  • 4 vajcia
  • 2 PL vanilkového extraktu
  • 1/4 šálky hrozienok
  • 1 šálka kukuričných lupienkov
  • 2 lyžičky škorice

Postup:

  1. Predhrejte si rúru na 180°C.
  2. Na panvici rozpustite maslo a trochou masla vymažte zapekaciu misku či pekáč.
  3. Cestoviny uvarte podľa návodu tak, aby boli takzvané al dente.
  4. Uvarené cestoviny sceďte a opláchnite studenou vodou.
  5. Následne cestoviny vložte do misky a pridajte k nim zvyšok rozpusteného masla, tvaroh, kyslú smotanu, vajcia, vanilkový extrakt, hrozienka a polovicu šálky cukru.
  6. Všetko dôkladne premiešajte.
  7. V inej miske rozdrvte kukuričné lupienky a pridajte k nim zvyšok cukru a škoricu.
  8. Cestovinovú zmes opatrne preložte do zapekacej misky a uhlaďte špachtľou.
  9. Na záver posypte cestoviny zmesou lupienkov, škorice a cukru.
  10. Zapekaciu misku vložte do predhriatej rúry a pečte približne 45-50 minút.
Sladké cestoviny zapečené s tvarohom a hrozienkami
zdroj: the spreceeats.com

Dávate prednosť klasickým fliačikom s údeným či hubami? Načerpajte inšpiráciu z našich receptov na zapečené cestoviny !

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.