Tento recept na aglio olio so sušenými paradajkami je ďalšia delikátna úprava, už aj tak výborných cestovín, ktoré si môžete urobiť behom pár minút, keď jednoducho nie je čas! Ľahký, osviežujúci a perfektný nápad na obed!
Čo budeme potrebovať
- 2 lyžice extra panenského olivového oleja
- Strúčik cesnaku (nakrájaný na tenké plátky)
- Chilli papričku
- 50 g sušených paradajok (okapaných a nakrájaných)
- 100 gramov špaget
- Soľ
- Korenie
Postup
- V hrnci si privedieme do varu osolenú vodu
- Pridáme cestoviny, ktoré podľa návodu uvaríme
- Akonáhle sú cestoviny v hrnci, rozohrejeme si na panvici olej
- Pridáme cesnak a chilli
- Keď sa cesnak rozvonia, pridáme sušené paradajky
- Mierne všetko povaríme asi 3-4 minúty
- K paradajkám pridáme špagety s trochou vody
- Premiešame a cestoviny necháme dovariť na panvici, kým sa voda nevsiakne