Cestoviny s bazalkovým pestom, kuracím a zeleninou

Cestoviny s bazalkovým pestom, kuracím a zeleninou

Skvelý recept na leto aj jeseň! Cuketa, špagety a kuracie mäso môžu byť samy o sebe nevýrazné, ale pridajte k nim cherry paradajky, bazalkové pesto a parmezán a zrazu z toho máte lahodný a živý pokrm!

Čo budete potrebovať

  • 1 cuketa nakrájaná na plátky
  • soľ
  • 1 lyžička olivového oleja
  • 450 g surových kuracích pŕs, nakrájaných na plátky
  • 120 g bazalkového pesta
  • 230 g špaget, nevarených
  • 150 g červených cherry paradajok, nakrájaných na polovice
  • 150 g žltých cherry paradajok, nakrájaných na polovice
  • 30 g strúhaného parmezánu

Postup

  • Zahrejte 1 lyžicu olivového oleja vo veľkej panvici na stredne vysokom plameni, kým nebude olej horúci.
  • Pridajte nakrájanú cuketu, posypte soľou a varte na stredne vysokej teplote asi 5 minút, raz otočte, kým cuketa nezmäkne a ľahko nezhnedne.
  • Vyberte cuketu z panvice.
  • Do rovnakej panvice pridajte jednu lyžičku olivového oleja a nakrájané kuracie prsia.
  • Kurča posypte soľou a opekajte na strednom plameni asi 5–7 minút, pričom kuracie plátky niekoľkokrát otočte, kým nie sú prepečené av stredu už prestanú byť ružové.
  • Odstráňte z ohňa a premiešajte s 60 g bazalkového pesta.
  • Vo veľkom hrnci priveďte do varu vodu, pridajte špagety a varte do al dente podľa návodu na obale.
  • Špagety sceďte.
  • Pridajte uvarené a scedené špagety na panvicu k opečenému mäsu.
  • Pridajte červená a žltá cherry paradajky a uvarenú cuketu.
  • Pridajte ďalších 60 g bazalkového pesta, všetko premiešajte a jemne prehrejte na miernom strednom ohni.
  • Ochutnajte a prípadne pridajte ďalšie pesto a soľ, pokiaľ je to potrebné.
  • Odstráňte zo sporáka.
  • Cestoviny ešte v panvici posypte strúhaným parmezánom.
  • Dajte cestoviny na tanier, posypte extra parmezánom a podávajte.
Špagety s pestom, kuracím mäsom a zeleninou v hrnci
www.juliasalbum.com

Máme pre vás aj ďalšie výborné recepty na cestoviny s kuracím mäsom zapečené v rúre . Táto krémová pochúťka vám nesmie uniknúť!

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.