Cestoviny s domácim pestom

Cestoviny s domácim pestom

Cestoviny sa dajú vždy pripraviť niekoľkými rôznymi spôsobmi. Poďme sa pozrieť na jedinečnú prípravu cestovín z parného hrnca.

Ingrediencie

  • 500g penne cestovín
  • 500ml vlažnej vody
  • soľ, korenie
  • 1 šálka čerstvých listov bazalky
  • 3 strúčiky olúpaného cesnaku
  • 3 lyžice píniových orieškov
  • 1/3 šálky čerstvo nastrúhaného parmezánu
  • 1/3 šálky olivového oleja
  • cherry paradajky

Postup

  • Naplňte parný hrniec vodou na cestoviny vodou asi 2 palce od vrcholu.
  • Pridajte 1 lyžičku soli do vody.
  • Hrniec postavte na vysoký oheň a priveďte vodu do varu.
  • Vložte cestoviny do nádoby na naparovanie a následne vložte do naparovacieho hrnca.
  • Cestoviny varte príslušnú dobu, kým nie sú na skus mäkké.
  • Medzitým si pripravíme pesto.
  • V kuchynskom robote zmiešajte bazalku, cesnak, píniové orechy a parmezán.
  • Dochuťte soľou a korením.
  • Začnite mixovať a počas toho pomaly pridávajte olivový olej pokiaľ nie je zmes poriadne rozmixovaná.
  • Keď už sú cestoviny mäkké, zložte hrniec z platničky a hotové cestoviny jednoducho vyberte.
  • Nakoniec cestoviny zmiešajte s pestom a pridajte nakrájané cherry paradajky.
cestoviny robené v pare s pestom
zdroj: pixabay.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.