Cestoviny sa dajú vždy pripraviť niekoľkými rôznymi spôsobmi. Poďme sa pozrieť na jedinečnú prípravu cestovín z parného hrnca.
Ingrediencie
- 500g penne cestovín
- 500ml vlažnej vody
- soľ, korenie
- 1 šálka čerstvých listov bazalky
- 3 strúčiky olúpaného cesnaku
- 3 lyžice píniových orieškov
- 1/3 šálky čerstvo nastrúhaného parmezánu
- 1/3 šálky olivového oleja
- cherry paradajky
Postup
- Naplňte parný hrniec vodou na cestoviny vodou asi 2 palce od vrcholu.
- Pridajte 1 lyžičku soli do vody.
- Hrniec postavte na vysoký oheň a priveďte vodu do varu.
- Vložte cestoviny do nádoby na naparovanie a následne vložte do naparovacieho hrnca.
- Cestoviny varte príslušnú dobu, kým nie sú na skus mäkké.
- Medzitým si pripravíme pesto.
- V kuchynskom robote zmiešajte bazalku, cesnak, píniové orechy a parmezán.
- Dochuťte soľou a korením.
- Začnite mixovať a počas toho pomaly pridávajte olivový olej pokiaľ nie je zmes poriadne rozmixovaná.
- Keď už sú cestoviny mäkké, zložte hrniec z platničky a hotové cestoviny jednoducho vyberte.
- Nakoniec cestoviny zmiešajte s pestom a pridajte nakrájané cherry paradajky.