Huby, karamelizovaná cibuľka a štipka chilli dodávajú týmto jednoduchým kuracím cestovinám ten správny šmrnc, vďaka ktorému na ne len tak nezabudnete!
Čo budete potrebovať
- 1 kuracie prsia, s hmotnosťou cca170 g
- 1/4 šálky plus 1 polievková lyžica extra panenského olivového oleja
- morská soľ
- čerstvo mleté korenie
- 170 g cestovín farfalle
- 1 stredná cibuľa, nakrájaná na kocky
- 3 strúčiky cesnaku, nasekané
- 1/2 lyžičky cukru
- 2 šálky hlivy ustricovej, veľké kusy nakrájajte na polovice
- 1 a 1/2 šálky húb shiitake, nakrájaných na tenké plátky
- 1/8 lyžičky vločiek chilli
- 1/2 šálky nakrájaných paradajok (čerstvých, ak je sezóna, alebo z konzervy)
- čerstvá petržlenová vňať
- parmezán, na ozdobu
Postup
- Kuracie prsník ochuťte 1/8 lyžičky morskej soli a čerstvo mletým čiernym korením.
- V malej panvici rozohrejte 1 lyžicu extra panenského olivového oleja na stredne vysokom plameni.
- Pridajte mäso a restujte 1 minútu.
- Mäso otočte, znížte plameň, prikryte a varte 8 minút.
- Zložte panvicu z platne a nechajte prikryté 10 minút, potom kura naporciujte vidličkou.
- Medzitým vo veľkom hrnci s vriacou osolenou vodou uvarte cestoviny podľa návodu na obale.
- Vo veľkej panvici rozohrejte zvyšný extra panenský olivový olej na vysokom plameni.
- Pridajte cibuľu a restujte 5 minút, kým nezačne hnednúť.
- Pridajte cesnak a restujte 30 sekúnd.
- Pridajte všetky huby a varte, kým nezmäknú a nezhnednú, asi 10 minút.
- Vmiešajte chilli a paradajky.
- Pridajte cestoviny a nakrájané kura do panvice a premiešajte, aby sa dobre obalili.
- Bohato dochuťte morskou soľou a čerstvo mletým čiernym korením.
- Podávajte ozdobené petržlenovou vňaťou a parmezánom.