Kuracie mäso a cestoviny sa k sebe skvele hodí. Spojte tento pokrm aj s hlivou ustricovou a budete sa olizovať až za ušami!
Ingrediencie
- 3 kuracie prsia
- 2 lyžice olivového oleja
- 6 plátkov slaniny
- 250g hlivy ustricovej
- 240ml kuracieho vývaru
- 200ml smotany
- 2 lyžice balzamikového octu
- 120g parmezánu
- 200g cestovín
- Soľ a korenie
Postup
- Kuracie mäso nakrájajte na menšie kúsky. Slaninu na menšie prúžky a odložte bokom.
- Cestoviny uvarte podľa návodu na obale v osolenej vode. Nechajte odkvapkať a odložte.
- Na panvici zohrejte olivový olej, na ňom potom osmažte mäso. Osmažené mäso odložte.
- Na rovnakej panvici na olivovom oleji osmažte nakrájanú slaninu dochrumkava. Odložte a nechajte vychladnúť.
- Na tej istej panvici na olivovom oleji orestujte plátky hlivy do mäkka. Prilejte smotanu, pridajte nastrúhaný parmezán, kurací vývar, balzamikový ocot, soľ a korenie.
- Miešajte a varte pokiaľ omáčka nebude hustá. Potom pridajte kuracie mäso a ešte chvíľku povarte.
- Podávajte cestoviny poliate omáčkou s mäsom a posypané chrumkavou slaninou.
Radi pripravujete cestoviny všetkého druhu? Máme pre vás 10 najlepších cestovinových receptov!