Cestoviny s kuracím a smotanovou omáčkou z nivy

Cestoviny s kuracím a smotanovou omáčkou z nivy

Plesňové syry majú jedinečnú a nezabudnuteľnú chuť. Nechajte nivu vyniknúť v lahodnej krémovej omáčke, ktorú zmiešajte so špagetami a kuracím mäsom. Je to delikatesa!

Čo budete potrebovať

  • 1 kurací prsný rezeň
  • 50-60 g nivy
  • 150 ml smotany na šľahanie
  • 50 ml bieleho vína
  • 1 stredná cibuľa
  • 1 strúčik cesnaku
  • 3 lyžice rastlinného oleja
  • soľ
  • korenie
  • jarná cibuľka
  • čerstvá petržlenová vňať
  • 200 g špaget

Postup

  • Mäso nakrájajte na kúsky 2×2 cm, posypte soľou a mletým čiernym korením.
  • Cibuľu nakrájajte na malé kocky.
  • Cesnak nakrájajte pozdĺžne na polovicu a každú polovicu nakrájajte na plátky.
  • Rozpáľte panvicu, pridajte trochu oleja a mäso opečte dozlatista.
  • Odstráňte z tepla.
  • Mäso preložte do misy.
  • Zakryte potravinárskou fóliou a urobte v nej niekoľko otvorov.
  • Na panvicu pridajte cibuľu a podľa potreby trochu oleja.
  • Restujte dozlatista na strednom plameni.
  • Pridajte cesnak a restujte ďalších 30 sekúnd.
  • Cesnak nenechajte pripáliť, inak pokrm zhorkne.
  • Pridajte víno a miešajte, zoškrabnite zvyšné kúsky mäsa z dna panvice.
  • Víno sa okamžite začne variť a zvyšné kúsky kurčaťa sa uvoľnia a vytvoria úplne lahodný základ omáčky.
  • Nechajte alkohol odpariť.
  • Keď je víno takmer odparené, pridajte smotanu.
  • Priveďte do varu, znížte plameň a varte niekoľko minút, kým omáčka nezačne hustnúť.
  • Pridajte nahrubo nakrájanú nivu a varte 1-2 minúty, kým sa syr úplne nerozpustí.
  • Podľa chuti pridajte soľ a korenie.
  • Do omáčky pridajte opečené kuracie mäso.
  • Varte spoločne 0,5-1 minútu, aby mali všetky ingrediencie rovnakú teplotu.
  • Odstráňte z tepla.
  • Nechajte stáť 1-2 minúty.
  • Medzitým si pripravte cestoviny podľa návodu na obale.
  • Ideálne je, aby cestoviny boli hotové vo chvíli, keď máte hotovú omáčku.
  • Nechajte si šálku vody, v ktorej ste varili špagety.
  • Scedené špagety vráťte do hrnca, pridajte omáčku, premiešajte av prípade potreby pridajte trochu vody z varenia špaget.
  • Ihneď podávajte.
  • Môžete tiež posypať čerstvo mletým čiernym korením a nasekanou petržlenovou vňaťou.
Špagety s krémovou omáčkou a kuracím mäsom na tanieri.
www.modernfamilycook.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.