Plesňové syry majú jedinečnú a nezabudnuteľnú chuť. Nechajte nivu vyniknúť v lahodnej krémovej omáčke, ktorú zmiešajte so špagetami a kuracím mäsom. Je to delikatesa!
Čo budete potrebovať
- 1 kurací prsný rezeň
- 50-60 g nivy
- 150 ml smotany na šľahanie
- 50 ml bieleho vína
- 1 stredná cibuľa
- 1 strúčik cesnaku
- 3 lyžice rastlinného oleja
- soľ
- korenie
- jarná cibuľka
- čerstvá petržlenová vňať
- 200 g špaget
Postup
- Mäso nakrájajte na kúsky 2×2 cm, posypte soľou a mletým čiernym korením.
- Cibuľu nakrájajte na malé kocky.
- Cesnak nakrájajte pozdĺžne na polovicu a každú polovicu nakrájajte na plátky.
- Rozpáľte panvicu, pridajte trochu oleja a mäso opečte dozlatista.
- Odstráňte z tepla.
- Mäso preložte do misy.
- Zakryte potravinárskou fóliou a urobte v nej niekoľko otvorov.
- Na panvicu pridajte cibuľu a podľa potreby trochu oleja.
- Restujte dozlatista na strednom plameni.
- Pridajte cesnak a restujte ďalších 30 sekúnd.
- Cesnak nenechajte pripáliť, inak pokrm zhorkne.
- Pridajte víno a miešajte, zoškrabnite zvyšné kúsky mäsa z dna panvice.
- Víno sa okamžite začne variť a zvyšné kúsky kurčaťa sa uvoľnia a vytvoria úplne lahodný základ omáčky.
- Nechajte alkohol odpariť.
- Keď je víno takmer odparené, pridajte smotanu.
- Priveďte do varu, znížte plameň a varte niekoľko minút, kým omáčka nezačne hustnúť.
- Pridajte nahrubo nakrájanú nivu a varte 1-2 minúty, kým sa syr úplne nerozpustí.
- Podľa chuti pridajte soľ a korenie.
- Do omáčky pridajte opečené kuracie mäso.
- Varte spoločne 0,5-1 minútu, aby mali všetky ingrediencie rovnakú teplotu.
- Odstráňte z tepla.
- Nechajte stáť 1-2 minúty.
- Medzitým si pripravte cestoviny podľa návodu na obale.
- Ideálne je, aby cestoviny boli hotové vo chvíli, keď máte hotovú omáčku.
- Nechajte si šálku vody, v ktorej ste varili špagety.
- Scedené špagety vráťte do hrnca, pridajte omáčku, premiešajte av prípade potreby pridajte trochu vody z varenia špaget.
- Ihneď podávajte.
- Môžete tiež posypať čerstvo mletým čiernym korením a nasekanou petržlenovou vňaťou.